colitis ulceroza

Tisztelt Doktor/NŐ! Fekélyes vastagbélgyulladásom van, a szövettani eredmény alapján limfocitás colitis. Kérdésem hogy fekélyt a vastagbélről hogy lehet meggyógyítani? illetve hogy lehet tünetmentessé tenni ezt a betegséget? Salzopirin En gyógyszert szedek, de ennek ellenére előfordul, hogy néha vért látok a székletemben. Köszönöm a választ.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szigeti Nóra válasza a colitis témában

Kedves Kérdező! A fekélyes vastagbélgyulladás (colitis ulcerosa) egyelőre teljesen meg nem gyógyítható, de gyógyszerekkel panaszmentességig kezelhető. Ha véres székletei vannak, akkor a gyógyszerelése valószínűleg nem megfelelő, forduljon kezelőorvosához, hogy eldöntsék ezt a kérdést!

Kérdés: 2012. március 02., 16:16; Megválaszolva: 2012. március 06., 09:54
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Érdeklődés
Bélrendszeri probléma
Gastroenterológiai szövettani lelet
Mit jelent ez a lelet?
Jobb oldali hasi fájdalom és...