Colitis ulcerosa beteg vagyok?

Tisztelt Doktor úr! Endoscopos vizsgálat eredménye: Az I-III számú anyagokban ép vastagbél nyálkahártya részletek látszanak.A IV számú mintában részben polyposus megjelenésű vastagbél nyálkahártya részletek láthatók , a felszín ép hámmal borított.A crypta szerkezet megtartott,a stromában közepes fokú mononuclearis beszűrődés mellett gócokban szegmentált magvú granulocyták is megfigyelhetők ,melyek közt látszanak eosinophil sejtek is.Néhány látótérben criptitis található.A rectumból származó v. számú mintában a gyulladás súlyosabb ,nagyobb számban láthatók criptitist mutató területek ill a szegmentált magvú granulocyták száma jóval több mint a IV.számú anyagban látottal.Crypta abscessust és granuloma képződést egyik mintában sem láttunk,malignitásra utaló jelek nem voltak. Pathologiai vélemény: Ép vastagbél nyálkahártya részletek (I-III) ,Distalis tipusú gyulladásos bélbetegség (IV-V) Erre azt mondta a Doktor Úr hogy Colitis ulcerosa beteg vagyok! Ön szerint is ez a vizsgálati eredmény arra utal? Néha véres és nyákos a székletem! Tej alergiám van! Próbálom kerülni a tej termékeket! Vagy érdemes más orvost is felkeresnem? Köszönöm válaszát!

Dr. Plósz János válasza colitis témában

Ha tejfogyasztás nélkül is észlelhető a bélgyulladás és jelentkezik véres nyákos széklet, akkor ez a szövettannal együtt valóban colitis ulcerosa diagnózisát erősíti meg. Ha csak tejfehérje fogyasztás után alakulnak ki tünetek, akkor elképzelhető, hogy a tejfehérje-allegia okozza a gyulladásos jeleket.

Kérdés: 2021. március 28., 18:58; Megválaszolva: 2021. március 28., 19:50
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Ulcerative colitis vagy álhartyás...
Tiszteletet DR. Úr/Nő! 2016 decembereben kaptam egy tüszős mandulagyulladást.Írtak rá erős penicillint. (Onnantól kezdve es azóta is megy a hasam)...
Segítség
Tisztelt doktornő /doktor úr! Tanácsot szeretnék kérni. 2018 nyár végén stresszesebb lettem, magányos voltam. Előjött nálam egy pánikroham...
Szövettan
Tisztelt Doktorúr! 3hete volt egy kolonoszkópiás vizsgálatom, ahol megállapították a collitis ulcerosat.Szövetmintát is vettek tőlem, amelynek...
Krónikus véres hsamenés, hasgörcs
Doktor Úr! A problémám a következő: hetek óta tartó hasmenés élénkvörös vérrel, hasgörccsel.Súlyos problémát sejtek, de mégis mire...
colitis ulceroza
Tisztelt Doktor/NŐ! Fekélyes vastagbélgyulladásom van, a szövettani eredmény alapján limfocitás colitis. Kérdésem hogy fekélyt a vastagbélről...