belgyógyászat

Tisztelt Dr.Úr! Nekem vastagbélgyulladásom van már több mint 10 éve.Járok ellenőrzésekre.De reggelente 3 alkalommal is van székletem. Amikor dolgozni járok akkor utazom.És ezt nem birom mert összerázza az utazás a hasam és akkor hasmenésem van.Igy rájöttem ha utazás elött felkelek 3 órával és sima meleg teát iszom kb 4 dl kétszer akkor ezalatt a 3 óra alatt szinte kitisztulok és kb félórás utazást kibirok a buszon de azután sietnem kell az illemhelységbe.Ez arra jó hogy kibirjam az utazást de igy kevés az energiám álmos vagyok és szomjas. Már mikor elkezdem a napot ugy érzem ki vagyok fáradva! Főlleg hogy ha hajnali 5-kor indulok akkor már hajnali 2 kor fel kell kelnem és visszaaludni nem tudok.Szerintem mindegy milyen gyógyszert szedek ez már olyan pánikroham is egyben. Meg érzékeny a hasam az utazásra.Kérdésem lenne e valami más megoldás erre a problémámra? Válaszát köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában
    Nincs találat!

Dr. Plósz János válasza colitis témában

Mindenképp érdemes tisztázni, hogy a panaszt a colitis aktivitása okozza-e, vagy már az életmódban rögzült szokássá vált ez a rutin. Ez amúgy is javasolt, hiszen 10 éves fennállás után évente javasolt colonoscpos szűrővizsgálat. Ennek során teljesen egyértelműen megítélhető a betegség aktivitása (ha ez áll fenn, terápiamódosítás szükséges) . Ha nem aktív a gyulladás, akkor az életmódot-életvitelt kell megváltoztatni (lassan lépésenként) .

Kérdés: 2016. február 19., 19:18 ;Megválaszolva: 2016. február 20., 09:25
Kérdések és válaszok: Egyéb
colitis ulcerosa
Tisztelt Dr.Úr! Az unokaöcsémnél colitis ulcerosat diagnosztizáltak Londonban. Most jelenleg 25 mg prednisolont szed naponta. Heti váltásba csökken...
Colitis Ulcerosa miatt miért kellenek...
Kedves Doktor Úr! Öt hónapja tartó hasmenéssel, lázzal, gyomorfájdalommal, hangos bélmozgással és görcsökkel járok vizsgálatokra. Voltam...
Bélproblémák és hosszú várólista...
Kedves Doktor Úr! Szeretnék tanácsot kérni Öntől, hogy mit tehetnék, mert eléggé nyugtalanító a helyzetem. Pár hete kezdődő tüneteim a...
Bélgyulladás diagnózis
Tisztelt Doktor úr! Másfél éve bélgyulladást diagnosztizáltak nálam. (gyakori székletűrítés, görcsös fájdalom, véres széklet.) Azóta...
Nyomás a fejben