Colitis Ulcerosa miatt miért kellenek még vizsgálatok?

Kedves Doktor Úr! Öt hónapja tartó hasmenéssel, lázzal, gyomorfájdalommal, hangos bélmozgással és görcsökkel járok vizsgálatokra. Voltam ultrahangon, kolonoszkópián, ahol Colitist állapítottak meg. Az orvos felírt Normix 200 mg filmtablettát is. Elküldött székletvizsgálatra, ahol baktérium tenyésztést és rezisztencia vizsgálatot kért. Az lenne a kérdésem, hogy miért szükséges ez a vizsgálat? Nem igazán értem, ha megállapította a betegséget, miért szükségesek további vizsgálatok? Természetesen részt veszek minden kért vizsgálaton, nem akadékoskodni akarok, csupán érdekelnek a miértek. Nagyon köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza colitis témában

A colitis ulcerosa endoscopos képét utánozhatja fertőzéses eredet is, emiatt indokolt a székletvizsgálat. Ha tényleg colitis ulcerosa áll fenn, akkor a Normix kezelés nem elégséges (ez a szer fertőzéses eredetű colitisekben hasznos) .

Kérdés: 2015. február 14., 13:10; Megválaszolva: 2015. február 14., 14:50
Kérdések és válaszok: Egyéb
belgyógyászat
Tisztelt Dr.Úr! Nekem vastagbélgyulladásom van már több mint 10 éve.Járok ellenőrzésekre.De reggelente 3 alkalommal is van székletem. Amikor...
colitis ulcerosa
Tisztelt Dr.Úr! Az unokaöcsémnél colitis ulcerosat diagnosztizáltak Londonban. Most jelenleg 25 mg prednisolont szed naponta. Heti váltásba csökken...
Bélgyulladás diagnózis
Tisztelt Doktor úr! Másfél éve bélgyulladást diagnosztizáltak nálam. (gyakori székletűrítés, görcsös fájdalom, véres széklet.) Azóta...
Labor lelet