Lehet-e hasnyálmirigy probléma?

Tisztelt Cím! Egy hete végzett gyomortükrözés nyombélfekélyt állapított meg. Utána belázasodtam, majd tegnap laborvizsgálaton voltam. A vérben csak a fehérvérsejtek száma volt kevés, (3, 7 G/l) , viszont a vizeletben az amiláz 575 E/L. A háziorvosom szerint ezzel nem is kell foglalkoznom, de én a savlekötő (Controloc) ellenére állandóan puffadok, bár csak keveset eszem. A hasam bal oldala nagyon érzékeny, lehet, hogy a napok óta tartó hasmenés miatt. Ez valóban csak egy szokványos vírusfertőzés, vagy van jelentősége a vizelet-amiláznak? Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Plósz János válasza hasnyálmirigy témában

A vizelet amiláz kissé emelkedett értéke inkább mérsékelt fokú kiszáradásra utal, nem hasnyálmirigy-problémára (ez utóbbira a szérum lipáz és kevésbé szelektíven a szérum amylase érték utalhat) .

Kérdés: 2012. február 24., 19:36; Megválaszolva: 2012. február 27., 18:26
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Hasnyálmirigy laborértékek
Hasnyálmirigy?
Tisztelt Doktor Úr! A legutóbbi konzultációnk után (amelynek diagnózisa krónikus hasnyálmirigy) ismét panaszok jelentkeztek, ezért...
Valóban hasnyálmirigy gyulladásom...
Tisztelt Doktor úr! Év elején hasi panaszokkal kerestem fel gasztroenterologust! Puffadás gyomor felső részében fájdalom, lazább sárgás széklet....
Hasnyálmirigy rák kizárása
Tisztelt Dr Nő, Úr! Hasnyálmirigy enzim hiányt álapítottak meg nálam amire Kreont szedek. Nagyon sokszor érzem, hoyg az emésztés nehézkes és...
hasnyálmirigy
Tisztelt Doktor Úr/ Nő! Egy elesés után a háziorvosomhoz fordultam, mivel a bal oldalon az alsó bordáknál hátulról kiinduló (majd előre is...