• Síbaleset

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Segítségre lenne szükségem! Pár napja a síelés során egy esésnél a bal oldalamra estem, nem tűnt fel semmilyen probléma vagy fájdalom, csak utána 2 nappal kezdtem érezni a bal oldalamon az alsó bordáknál először enyhe szúrós fájdalmat. Duzzanat vagy elszíneződés nincs de azóta mintha erősebb lenne a szúrás bizonyos mozdulatoknál (leülés, felkelés, felülés, köhögés), többnyire ha a hasi vagy oldalsó izmok vannak használva, nem tudok olyan lazán sétálni mint eddig.. Kérdésem, hogy mi lehet vajon a probléma, borda repedése vagy izomsérülés? Elmenjek orvoshoz (ahova csak kb. 3 nap múlva tudnék menni) vagy csak hűtsem és várjak vele? Előre is köszönöm a segítséget és tanácsot!

        Dr. Árki Ildikó válasza a sérülés témában

        Tisztelt Kérdező! Mielőbb orvosi vizsgálat szükséges.Baleseti sebészeten vagy sürgősségin. Bal oldali alsó bordák törése esetén felmerülhet lépsérülés lehetősége is, ezért mellkas (borda) röntgenen kívül hasi ultrahang vizsgálat is szükséges.


        Dr. Árki Ildikó
        Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Árki Ildikó
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. január 01., 18:27; Megválaszolva: 2019. január 01., 21:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: