• Combhajlító izom húzódása

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Szakértő! Aktív sportoló vagyok, 1 napja labdarúgás közben egy hirtelen rossz mozdulat (és az elhanyagolt bemelegítés...) következtében erős, nyilaló fájdalmat éreztem/érzek hátul a bal combhajlítómban (közép- és fartájékon). Nyomásérzékeny a terület, a séta is nehézkes és közben is bele-belenyilal, de elszíneződve nincs sehol, ezért én húzódásra gyanakszom. Érdeklőnék, hogy a mihamarabbi rehabilitáció érdekében mit tudnék tenni, milyen esetleges gyógyhatású készítményeket (krém) tudnék használni, illetve normál esetben kb. mennyi időt vesz igénybe a felépülés? Előre is nagyon köszönöm válaszukat. Üdvözlettel: Ádám

        Dr. Bogdán Aurél válasza a sportsérülés témában

        Ha csak húzódás van, akkor 2 hét pihentetés, jegelés, borogatás és valamilyen nem szteroid gyulladáscsökkentő krém használata segít. Viszont részleges izomszakadás is állhat a háttérben, vagy bevérzés. Ennek a gyógytartama már 3-4 hét is lehet, a kezelés a húzódással megegyezően történik. Természetesen a pihentetés alatt minél kevesebb mozgás, és utána a fokozatos terhelés is fontos.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus Itt kérdezhet

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2014. január 13., 09:59; Megválaszolva: 2014. január 17., 10:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Harc az ajakherpesz ellen
        COVID-19: hivatalos ajánlások
        Tájékoztatók az Egészségügyért Felelős Államtitkárságtól.
        Célzott molekuláris terápiák
        Számos daganattípusban áll rendelkezésre célzott terápia.