Kérdés bélféregekkel kapcsolatosan

Tisztelt Doktor úr! Egy eléggé kellemetlen, elvont kéréssel fordulnék önhöz. Jelenleg kivizsgálás alatt van, hogy vannak-e bélférgek az emésztőrendszeremben. Emiatt az elmúlt pár napban rendszeresen átvizsgálom a székletemet. Az egyik ilyen alkalomkor, valami elterelte a figyelmemet, és ezalatt belenyúltam az orromba a látszatra tiszta, viszont mosatlan kezemmel, pár másodpercel későbbi rémületemre. A kérdésem az lenne, hogy ha feltételezzük (ami egyáltalán nem valószinű) , hogy a kezemen éppen akkor volt valamilyen élősködőnek a nem látható lárvája/petéje, és az az orromba került, akkor az okozna-e bármiféle gondot. Gondolok itt olyasmire, mint mikor valamelyik bélféregnek a petéjét/lárváját lenyelve az kikerül a véráramba, és betokosodik valamyelyik izonban/az agyban. Az általam leírt esetben előfordulhat ilyesmi, vagy egy ilyen helyzetben nem folytatódna az élősködő életciklusa? Még egyszer, érzem, hogy mennyire kellemetlen a kérdés, csak hajlamom van rá, hogy ha elkezdek aggódni valamin, akkor azt nem tudom kiverni a fejemből. Ezért láttam jobbnak feltenni egy ilyen "mi van ha" jellegű kérdést. Előre is köszönöm válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pék Tamás válasza féreg témában

Tisztelt Kérdező!

Ez nem okozhat semmilyen problémát, efelől megnyugodhat.

Tisztelettel:

Kérdés: 2017. november 18., 02:37; Megválaszolva: 2017. november 22., 17:42
Kérdések és válaszok: Élősködők
Cérnagiliszta irtas
Kedves Doktor Úr! Cernagilszta fertozessel kezelnek mar tobb honapja. E het elejen 3napon at 1x1 vettem be es a 4.napon is mozgo gilsztat lattam a...
Rejtélyes féregfertőzés
Tisztelt Doktor Úr! A következő problémával fordulok önhöz. A székletemben gyakran (de nem mindegyik alkalommal) apró fekete és fehér...
Férgesség?
Tisztelt Doktornő/Doktor úr! 2 hete vásároltunk egy kiskutyát, lakásban tartjuk, mivel most tanulja a szobatisztaságot ezért természetes, hogy...
Élősködők
Tisztelt Doktornö! AZZAL A KÉRDÉSSEL FORDULOK ÖNHÖZ, HOGY A VERMOX GYOGYSZERT HOGYAN SZEDJEM AZ ORVOSOM 2 TABLETTÁT MONDOTT NEKEM, HOGY VEGYEM BE ÉS...