Férgesség?

Tisztelt Doktornő/Doktor úr! 2 hete vásároltunk egy kiskutyát, lakásban tartjuk, mivel most tanulja a szobatisztaságot ezért természetes, hogy vannak balesetek. A pisit és a kakit is mindig fertőtlenítővel takarítom. Eddig nem találtam semmi szokatlant az állat ürülékében, rendszeresen figyeltem, mert hajlamos lenyelni kisebb dolgokat, pl faágakat, ezért ellenőrzöm mindig. Tegnap voltunk állatorvosnál, kapta a soron következő oltását, és a féregtelenítést. Este fele a szokásos kakival viszont majdnem egy spagetti vastagságú, jó 5-8cm-es féreg, valamint egy kisebb, de 3-4cm-es példány távozott holtan belőle. Mivel még nem volt kutyám nagyon megijedtem, hogy tud ekkora valami lenni egy kicsi másfél kilós állatban. Biztos volt olyan, hogy megnyalt és nem mostam kezet utána. Ezzel egyidejűleg, tehát kb egy fél hete, másfél héttel azután, hogy elhoztuk a kutyát nekem viszkető érzés van a fenekem környékén. Szándékosan nem azt írtam, hogy a végbél nyílásomnál, mert nem ott viszket, hanem a farokcsontom környékén, kicsit piros volt de nem kiütéses. Én ezt betudtam annak, hogy lehet a fehérnemű kidörzsölte, vagy mosópor allergia, máskor is előfordult velem. Nem mondanám zavarónak a viszketést, csak ha szorosabb fehérnemű van rajtam akkor érzem az irritációt. Amúgy Neogranormonnal kezeltem azt a részt. Viszont a férges kutyakaki után olvastam, és azt írták ez tünete annak, hogy az ember is megfertőződött. Lehetséges lenne, hogy másfél hét alatt elkaptam volna, és ez egyértelmű tünet lenne? Más tünetet még nem tapasztaltam, nem köhögök, nem fáj a mellkasom, nem vagyok étvágytalan, nincs alvászavarom. Alapból nagyon szélsőséges az emésztésem, van hogy egy héten többször is megy a hasam, van hogy napokig székrekedésem van, a viszketéssel egyidejűleg nem tapasztaltam semmi szokatlant. Mire kell figyelnem a következő napokban amiből kiderülhet, hogy én is fertőzött vagyok, illetve mennyi idő után "biztos", hogy ezek férgességre utaló tünetek? Előre is köszönöm a választ!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pék Tamás válasza féreg témában

Tisztelt Kérdező!

A széklettel ürülő nagyobb férgek szemmel láthatóak, a kisebbeket mikrobiológiai vizsgálatra célszerű küldeni, ha felmerül bélférgesség gyanúja. Ha korábban is volt hasonló panasza, kisebb az esély, hogy ez most aktuálisan bélférgesség, de elhúzódó tünetek esetén keresse fel háziorvosát!

Tisztelettel:

Kérdés: 2014. május 29., 07:29; Megválaszolva: 2014. június 01., 12:37
Kérdések és válaszok: Élősködők
Cérnagiliszta irtas
Kedves Doktor Úr! Cernagilszta fertozessel kezelnek mar tobb honapja. E het elejen 3napon at 1x1 vettem be es a 4.napon is mozgo gilsztat lattam a...
Kérdés bélféregekkel kapcsolatosan
Tisztelt Doktor úr! Egy eléggé kellemetlen, elvont kéréssel fordulnék önhöz. Jelenleg kivizsgálás alatt van, hogy vannak-e bélférgek az...
Rejtélyes féregfertőzés
Tisztelt Doktor Úr! A következő problémával fordulok önhöz. A székletemben gyakran (de nem mindegyik alkalommal) apró fekete és fehér...
Élősködők
Tisztelt Doktornö! AZZAL A KÉRDÉSSEL FORDULOK ÖNHÖZ, HOGY A VERMOX GYOGYSZERT HOGYAN SZEDJEM AZ ORVOSOM 2 TABLETTÁT MONDOTT NEKEM, HOGY VEGYEM BE ÉS...