Bélféreg lenne?

Tisztelt Doktor Úr! Egy hónapja azzal a panasszal fordultam a háziorvosomhoz, hogy viszketést érzek a végbélnyílásomnál. Bélféregre gyanakodott, ezért előírt egy Vermox kúrát (2 szem 3 napon keresztül) . A tünet nem változott, ezért én végeztem két hét után még egy kúrát. Azt hozzá szeretném tenni, hogy nem éjszak kelek fel viszketésre. A nap bármely szakában néha úgy érzem, mintha ott megmozdulna valami. Tulajdonképpen nem is mondhatom viszketésnek, inkább egyfajta mozgásnak. Székletben nem vettem észre semmi fajta bélférget, viszont nagyon rettegek, hogy mi lehet ez. Lehetséges, hogy ennyi gyógyszer után (12 szem) még mindig lenne valamilyen féreg bennem? Vagy esetleg más betegség is okoz ilyen tünetet? Gondoltam, hogy talán aranyér, mert néha érzek egy kis bütyköt a végbélnyílásomon székelés után, de egy idő múlva visszahúzódik. Előre is köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Lakos András válasza féreg témában

Sok minden okoz végbéltáji viszketést. Felnőttkorban a féregfertőzés lehet a legritkább ok. Próba-szerencse alapon szedni gyógyszereket (mégha orvos rendeli is őket) mindig kockázatos. A férgeket is lehet vizsgálni, nem túl bonyolult...

Gombás fertőzések, allergia és aranyér is lehet a háttérben. Ezeket nem nehéz tisztázni. Gastroenterologus, proctologus foglalkozik ezekkel.

Kérdés: 2015. augusztus 25., 13:53; Megválaszolva: 2015. augusztus 25., 19:05
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Oltás és allergiáról
Lidocain-érzékenység és...
Szerológiai eredmény
Influenza oltás
Lehet poszt-COVID?