Lyme-kór és beszédzavar?

Tisztelt doktor Úr! Kisfiamat szeptember közepén megcsípte egy kullancs. Az eltávolítását orvos végezte. Sajnos megfertőződött a borrelia baktériummal, ami a mai nappal beigazolódott. Két héttel a csípés után egy napig magas láza volt. Rá két hétre az egész testét beborították kokárda-szerű kiütések ám a kullancs-csípés helyén nem volt. A háziorvos az előzmények tuatában nem volt biztos abban, hogy vírus okozta-e a kiütéseket, vagy a Lyme- kór tünete, így laborvizsgálatot kért. A kiütéseket megnézte egy bőrgyógyász is, aki meningococchus fertőzésre gyanakodott és Ospen 400 antibiotikumot írt fel a kiütések eltűnéséig 3x5ml, majd a tünetek megszűnését követően 2x5ml dózisban. Ennek alapján bevette a kisfiam a 60 ml-t. Múlt hét szerdától a kisfiamon fáradékonyságot és beszédproblémákat vettünk észre, főleg mikor fáradt. Eddig szépen, tisztán, egyenletesen beszélt, most többször megismétel szótagokat (főleg a szavak kezdetén) . Most vasárnap megint előfordult hőemelkedés, bár most orrfolyással is párosult. Kiegészítként még tudni kell, hogy futószemölcse vaan, amit kezeltünk (Isoprinosin 1x5ml/nap, Causticum 2x4golyó/nap, Infectodell 2xecsetelés/nap) , valamint ezen felül multivitamint is kapott. Mai nap megérkezett a laboreredmény, ami borrelia IgM >190.0 AU/mL és borrelia IgG >240.0 AU/mL A háziorvosunk Ospen 400 antibiotikumot írt fel 3x5ml/nap) dózisban 3 hétig. Bízom a háziorvosunkban, csak szeretnék még egy szakvéleményt hallani. Ön szerint ez a kezelés hatásos lesz? Ilyen típusú beszédzavart okozhatja a Lyme-kór? Nem vagyunk elkésve a kezeléssel? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Lakos András válasza lyme témában

Elnézését kérem, csak most vettem észre, hogy kérdést kaptam. Azóta eltelt már nem kevés idő, hogy van most? Írjon az [email protected] A gyógyszerek adagolásánál fontos a testsúly ismerete, erről nem írt.

Kérdés: 2014. november 03., 18:59; Megválaszolva: 2014. december 19., 17:51
Kérdések és válaszok: Élősködők
Kullancscsípés 10 éves kislány
Tisztelt Doktor Úr. A tanácsát szeretném kérni. Kislányomat szombat délután 4-5 között megcsípte egy kullancs. Sajnos aznap este nem vettem észre...
Furcsa széklet
Körülbelül fél éve erős hasmenésem van időnként. Görcsös, erős fájdalommal jelentkezik. A székketemben apró, babnyi, illetve annál nagyobb...
Bélféreg - hogyan kell szedni a...
Udvozlom! Pár hete megfigyeltem, hogy néha fehér, néha szezammagra emlékeztető kisebb nagyobb darabkák vannak a székletemben. Így egyből...
Féreg
Kérem segítsen! Nagyon komoly féregfertőzésem van, hónapok óta küzdök vele. Sikerült ürülnöm, kiirtanom egy részét.Fotókat is készítettem...
Fonalféreg
Tisztelt Hölgyem/Uram! A mai székletem tartalmazott egy hosszabb fonalra hasonlító vékony csíkot. Lehetett ez féreg vagy ez normális jelenség? ...