• Élő karácsonyfát hoztunk a lakásba

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr / Doktornő, Aggódom a csatolt képen látható folt miatt, ami nyomásra érzékeny, egyébként tünetmentes. Egy élő karácsonyfát hoztunk a lakásba és talán arról mászhatott le egy kullancs ami megcsípett. Bár nem láttam a lábamban egyszer sem, és elképzelhető hogy egy másik bogár csípése ez. Kérdésem hogy hasonlít-e kullancs csípésre, illetve most jelent ha nyomásra érzékeny? Nem volt kicsi, se nagy, 2 napja ugyanekkora. Amennyiben az, mi a teendő? Lehet hogy csak allergiás reakció és nem volt fertőzött? Várjak egy első komolyabb tünetre? 4 hét múlva menjek vérvételre? Köszönöm.

        Dr. Bodnár Edina válasza a Lyme témában

        Ha a szélek felè terjed a tünet, a közepe meg tisztul, akkor felmerül Lyme-fertőzés lehetősége. A csípéstől számított 6 hét múlva ajánlott a vérvétel. Helyileg Fucicort krémet javaslok. Ha emellett növekszik, forduljon személyesen bőrgyógyászhoz vagy infektologushoz.


        Dr. Bodnár Edina
        bőrgyógyász, onkológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bodnár Edina

        Kérdés: 2019. december 21., 12:32; Megválaszolva: 2019. december 31., 17:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: