lájm kór?

Kedves doktor Nő/Úr! Anyukámat megcsípte a kullancs a bal kezén. A csípés antibiotikummal megszünt pár hét után.Tudni kell, hogy fizikai munkát végzett. Viszont csípéstől számítva1-2 hét után fáj az egész jobb keze, dereka is. Megszeretném kérdezni, hogy ez az ízületi fájdalom a kullancscsípéstől lehet e, vagy a fizikai munkától.Lehetséges, hogy már két hét után fájhat az ízület a kullancstól? A csípés nem volt kokárda szerű, és nem az a keze fáj, ahol megcsípte az állat. Olvastam, hogy a kullancs csípés miatt ízületi fájdalmak lehetnek, de elötte elszineződik a bőr, és felduzzad. Anyunak ezek a tünetek nincsenek.Előre is köszönöm a választ!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Lakos András válasza Lyme témában

Sok bizonytalanság van a kérdése körül. Kullancs ritkán csíp a kézen. Mit kezeltek antibiotikummal? Nyilván nem a csípést magát. Mi is az, ami a kezelésre megszűnt? A Lyme betegség persze, okozhat ízületi fájdalmakat. Nem kell, hogy "kokárdaszerű" bőrelváltozás alakuljon ki, attól még a fertőzés megtörténhet.

Kérdés: 2012. július 16., 16:26; Megválaszolva: 2012. július 17., 22:55
Kérdések és válaszok: Élősködők
Kullancscsípés 10 éves kislány
Tisztelt Doktor Úr. A tanácsát szeretném kérni. Kislányomat szombat délután 4-5 között megcsípte egy kullancs. Sajnos aznap este nem vettem észre...
Furcsa széklet
Körülbelül fél éve erős hasmenésem van időnként. Görcsös, erős fájdalommal jelentkezik. A székketemben apró, babnyi, illetve annál nagyobb...
Bélféreg - hogyan kell szedni a...
Udvozlom! Pár hete megfigyeltem, hogy néha fehér, néha szezammagra emlékeztető kisebb nagyobb darabkák vannak a székletemben. Így egyből...
Féreg
Kérem segítsen! Nagyon komoly féregfertőzésem van, hónapok óta küzdök vele. Sikerült ürülnöm, kiirtanom egy részét.Fotókat is készítettem...
Fonalféreg
Tisztelt Hölgyem/Uram! A mai székletem tartalmazott egy hosszabb fonalra hasonlító vékony csíkot. Lehetett ez féreg vagy ez normális jelenség? ...