Steatosis hepatis susp.

Tisztelt Doktornő, Doktor Úr! Sokféle betegségben szenvedek, melyről csak a kódokat írom fel: E8900, G6320, E6690, I10HO, E1190, M5440, M4790, M5440, M4310, M5110 és tejcukor toleranciám van. 15 féle gyógyszert szedek, napi 25 db-ot. Reggel 12 db, délben 7 db, este 6 db. Kb 3 hónapja közvetlenül a jobb mellem alatt 10 cm hosszú egyenes csíkban spontán jellegű éles fájdalmat, jobb oldalon kínzó hasi fájdalmakat érzek, gyakran van hányingerem, hasmenésem. Ez a múlt héten fokozottan jelentkezett, mire a háziorvosom széklettenyésztésre és hasi ultrahang vizsgálatra utalt. A székletvizsgálat eredménye még nincs kész, csak az ultrahangé. Háziorvosom megnézte, mondta, hogy zsírmájam van. Ennyit és nem többet. Nagyjából leírnám az ultrahang vizsgálat eredményét. Hepar: mindkét lebenye mérsékelten nagyobb, kifejezetten echodús, de homogén echoszerkezetű, benne körülírt kóros képlet nem látható...., bal vesében néhány apró (5-10 mm átmérőjű cystosus képlet van. Lien: ... alsó polúsában egy 7 mm legnagyobb átmérőjű cysta van. Vélemény: Steatosis hepatis susp. Cholelithiasis (kb 40 éve megvan, semmi bántalmat nem okozott, most sincs gyulladás jele, "sludge sem látható" az ultrahang szerint) Cysta renis l.s. Sajnos a fájdalmak gyakran visszatérnek, főleg a reggeli, délelőtti órákban. Kiver a veríték, nagyon fáradtnak érzem magam, hányingerem, hasmenésem van. Nem tudom, mit tegyek, kellenek-e további vizsgálatok, kihez forduljak? . Fontos: 2007-ben lett diagnosztizálva a 2-es típusú diabetesem, azóta több mint 50 kg-ot híztam. Különböző kiegészítők hatására sikerült 10-15 kg-ot fogyni (reduktil, xenical, alli) , de pld. 2010. júniusától az év végéig 28 kg-ot híztam vissza. Jelenleg a súlyom sajnos 128 kg. Hiába diétázom, nem megy le. Kérem, segítsenek! Köszönöm szépen. Tisztelettel és köszönettel.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza elhízás témában

Kedves kérdező!

A túlsúly okozhatja amáj megváltozott állapotát. A diéta alapvetően fontos a többi szövődmény kivédése vagy csökkentése szempontjából. Keressen fel obezitológiai vagy lipidológiai szakrendelést, mielőbbi orvosi segítségre van szükséges!

Kérdés: 2011. február 05., 18:22; Megválaszolva: 2011. február 07., 17:49
Kérdések és válaszok: Elhízás
Pajzsmirigy?
Stroke után hízás
"rossz íz" nem maradhat
Miért hízok?
Cukobetegség