Dohányzás abbahagyása, és fogyókúra

Tisztelt Doktor Úr/Doktornő 25 éves túlsúlyos nő vagyok.Nyáron volt először egy pánikrohamom, ami miatt nyugatatót szedek, és emiatt a roham miatt én fogyókúrába kezdtem, és sikerült leadnom-15kg-t, amit most is folytattok. Több, mint egy hete pedig a dohányzást is abba hagytam, és ezután vettem észre magamon, hogy olyan furcsán viselkedik a testem. 118/68 és 64 pulzusom szokott lenni, néha melegség tör rám, majd fázok, néha a homlokomnál belenyilal a fejembe, (igaz pár hete szemüveg hordok is) , esténként úgy érzem pár percig mintha nem tudnék nyelni, orrfújásnál volt olyan hogy véres volt a váladék, volt olyan egyszer, hogy este felkelltem és melegem volt nagyon, (és mintha a pulzusszámom emelkedetebb lett volna) , és volt olyan is mintha úgy éreztem hogy nagyot dobbant volna a szívem. Lehet, hogy ez mind össze függene a fogyokúrával, és a dohányzás abbahagyásával? Vagy esteleg ez teljesen normális, csak én nagyítom fel a dolgokat? Ekg volt nyáron, akkor minden redben volt, vérképem is normális.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Lajtos Melinda válasza dohányzás abbahagyása témában

Tisztelt Kérdező!

Egy hete hagyta abba a dohányzást, ami nagyon értékelendő döntés, elhatározás volt, azonban a tünetek egy része megfelelhet a nikotin elvonási tüneteknek- csökkent szívműködés, vérnyomás ingadozást, testhőmérséklet ingadozást is kiválthat, emellett jellemző még a nikotinhiányra az ingerlékenység, szorongás, nyugtalanság, növekvő étvágy. Nem derült ki leveléből, hogy milyen fogyokúrát alkalmaz, de az is lehet, hogy most még az is befolyásolja tüneteit. Ha nikotinhiány okozza a tüneteket, az néhány naptól akár néhány hétig is eltarthat, de ezen tünetek csökkentésére számos nikotinpótló terápia létezik tapasz, tabletta, rágógumi formájában. Ha azonban a panaszok nem múlnak, vagy fokozónak akkor érdemes kardiológiai és belgyógyászati kivizsgálás, mert lehet, hogy akár pl. pajzsmirigy betegség, magas vérnyomás áll a tünetek hátterében.

Dr. Lajtos Melinda
Dr. Lajtos Melinda pulmonológus szakorvos jelölt
Kérdés: 2012. október 08., 10:08; Megválaszolva: 2012. október 09., 20:42
Kérdések és válaszok: Elhízás
Koleszterin és életmód
Tisztelt Doktornő! A véleményét szeretném kérni Édesapám vérvételével kapcsolatban (66 éves, van rajra sajnos kb. 15-20 kiló súlyfelesleg...
Pajzsmirigy?
Stroke után hízás
"rossz íz" nem maradhat
Miért hízok?