• Mit javasol candidára?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves doktor Úr/Nő. Évek óta candidától szenvedek nőgyógyászati téren amely hüvelyváladékozás tünrtével jár. Mostanra már más jellegű problémáim, tüneteim is jelentkeztek éspedig: vastagbélgyulladás, puffadás, állandó fáradékonyság, soványság, képtelen vagyok hízni pedig eszem, jó az étvágyam is, ingerűltség, hajhullás. Én Kárpátaljáról jelentkezem és itt sajnos nem igazán foglalkoznak a candida kezelésével. Próbáltam neten utánna olvasni milyen gyógyszeres kezelést javasolnak és sok csodaszerrel találkoztam de laikusként nem tudom el dönteni meik is lehet hatékony. Nagyon örülnék ha tudna nekem valamilyen gyóygszeres kezelést javasolni mert már nagyon szeretnék szabadulni ettől az állapottól. Előre is köszönöm a segítségét! Tisztelettel: Bagu Marianna

        Dr. Csuth Ágnes válasza a candida témában

        Kedves Magdolna! A konzervatív orvostudomány nálunk sem ismeri el a Candida többszervi változatos problémát okozó szerepét, inkább az életmódváltás, a stresszkezelés hozhat javulást az ilyen esetekben, nem gombaellenes kezelés. Önnek az alábbiakat javaslom: -pajzsmirigy-funkció ellenőrzése, ha gond van, akkor azt kezelni, rutn labor, mert panaszait okozhatja pl. vérszegénység is - egyszerű szénhidrátokban szegény, rostban gazdag étrend -zsírok fogyasztásának mérséklése, bő folyadék, probiotikum-kúra - gambaellenes nőgyógyászati kezelést követően rendszeres tejsavas irrigálás, hüvelyi probiotikum használata - immunerősítés: multivitaminokkal, esetleg alternatív szerekkel: pl. Echinacea, grapefruit mag kivonat


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. október 30., 19:58; Megválaszolva: 2011. október 31., 10:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés