Véradásból történő örökös kizárás ok

Tisztelt Doktornő! Bár nem rendszeresen, de éveken át minden véradásra tfelhívókampányban rendszeresen aktív szerepet vállaltam donorként. Azonban lerokkantosításom előtt, szívproblémáim miatti vérvizsgálat során, a labor eredményt követően, - még országos központi hematológiai vizsgálatra is megküldték -, végérvényesen kizártak a véradásból. Annak okát, a mai napig nem állt módomban megtudnom, hogy miért.. Szíves tájékoztatásúl közlöm, hogy semmilyen nemi betegségben nem szenvedtem és ma sem szenvedek. Kérem a kizárás okainak lehetséges ismertetését. Köszönettel és tisztelettel, AJ (chalirayphur)

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza véradás témában

Kedves Kérdező!

Sajnos nem tudom megmondani, mert akár fertőző betegség jele, hematológiai betegség jele, stb. is látszódhatott a leleten, ami kizáró ok volt, vagy maga a szívbetegség, ha erről tudomást szereztek. Próbáljon meg a véradóban érdeklődni, csak ezt tudom tanácsolni.

A véradásból végérvényesen kizáró állapotok például: a hepatitisz-B és -C fertőzés, a szívbetegség, bizonyos daganatos megbetegedések (leukémia, limfóma, bármely daganatos betegség, amely a kezelés ellenére kiújult vagy bármikor kemoterápiát igényelt) , a súlyos asztma, a vérzési zavarok, a prion betegségek lehetősége (például a Jakob-Creutzfeldt-betegség variánsa) . Vannak olyan állapotok, amelyek átmenetileg zárják ki a véradást: ilyen a malária (ha 3 éven belül voltak tünetei) , a sebészi- és sugárkezelésben részesült rákos megbetegedések (ha nem telt még el 5 év az utolsó kezelés óta) , a nagyobb sebészeti beavatkozások, a nem megfelelően beállított magas vérnyomás, az alacsony vérnyomás, a vérszegénység, bizonyos gyógyszerek, egyes májgyulladás fertőzések és a közelmúltban történt vérátömlesztés.

Kérdés: 2010. november 23., 15:22; Megválaszolva: 2010. november 24., 11:08
Kérdések és válaszok: Egyéb
Kaphatok covid vakcinát? és melyik...
Folyamatos Szédülés
Várható-e javulás...
Pfizer covid vakcina
Folyamatos Szédülés