• Mi lehet ez?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr/nő! Egy olyan kérdésre szeretnék választ kapni ami eléggé agaszt. Úgy 3 hete vettem észre egy cseresznye nagyságú csomót az állkapcsom alatt amit tudok egy kicsit mozgatni is. A szüleim azt mondták, hogy biztosan megnagyobbodott a nyirokcsomóm, mert megfáztam, de ennek már 3 hete! Igaz már kisebb lett, de úgygondoltam megkérdezek egy szakértőt, hogy mi lehet ez. Az éjjel észrevettem az állkapcsomnál majdnem a fülemnél egy másik ilyen csomót is (de ez lehet nem is az) ami olyan pici, hogy alig vettem észre! Amikor megtapintom, nem fáj. Pár napja pedig elkezdett fájni leghátul az ínyem, és arra gondoltam lehet, hogy a 2 összefüggésben van egymással!? Szüleim azt mondták szerintük a bölcsességfogam lesz, vagy megsértettem valami étellel. Orvosnál még nem voltam, előbb az ön véleményét szerettem volna elolvasni. Köszönöm szépen, hogy elolvasta és a választ is köszönöm! Üdvözlettel Lakatos Antal

        WEBBeteg szakértő válasza a nyirokcsomó témában

        Kedves Antal!

        Valóban lehet megnagobbodott nyirokcsomó, mely afertőzés következtében alakult ki. Azonban érdemesnek tartanám legalább a háziorvosnak megmutatni, mert sokat számít a fizikális vizsgálat lelet: nagyság, környezethez való viszony, keménység, stb,

        A saját megnyugtatása végett is keresse fel háziorvosát.


        Dr. Csuth Ágnes, családorvos
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2010-02-25 11:19:16; Megválaszolva: 2010. február 25., 11:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: