Fibroadenoma

Tisztelt Doktor Úr!

Kb. 6 évvel ezelőtt fibroadenomát diagnosztizáltak a jobb mellem mediális részében, ami kb. 18x8 mm-es volt akkor. Kb. fél évente jártam kontrollra, és egyre kisebbedet, kb 8x5 mm-es-re. Majd pár nappal ezelőtt újra elmentem megnézetni, (3 év után) és újra nagyobb lett (20x8 mm) , sőt a bal mellemben is találtak egyet, ami 3x5 mm-es.

Kérdésem az lenne, hogy ez idővel elmúlhat-e. Egyébként nem zavar, nem okoz prolémát. Még nem szültem, nem tudom okoz-e esetleg ez problémát a terhesség és a szoptatás alatt. Kivetetni nem szeretném, de megszuratni sem, mert az ultrahang egyértelműen kimutatta, hogy ez egy fibroadenoma. Bár az ultrahangos doktornő javasolta a mintavételt, mivel az utóbbi 3 évben nőtt. Viszont azelőtt meg csökkent. Tehát én reménykedem, hogy ez akár el is múlik.

Várom megtisztelő válaszát, amit előre is köszönök!

Üdvözlettel: Tina

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Anna válasza fibroadenoma témában

Tisztelt Tina!

A fibroadenoma a hormonális változásokra reagálva változtaja méretét. A későbbi szoptatásnál nem fog problémát okozni. Az ultrahangon valóban jellegzetes a képe, de a szakmai elvek szerint a 2 cm-t elérő elváltozások esetén a citológiai mintavétel javasolt. Ez jelentős fájdalommal nem jár és a szövődmények is nagyon ritkák. Valóban a hormonális változásokkal el is múlhat. Továbbra is járjon rendszeresen ellenőrzésre.Üdvözlettel: Dr. Csuth Ágnes, háziorvos

Kérdés: 2009. november 02., 19:52; Megválaszolva: 2009. november 02., 19:52
Kérdések és válaszok: Egyéb
Pszihés viszketés
Járvány és vakcina
Zsibbad mindkét lábam, mi lehet az...
Tüdő Ct Eredmény