• Prosztata gyulladás vagy komolyabb?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! A télen kezdődött egy felfázás, amiből januárra prosztata gyulladás lett. Beszedtem rá körülbelül 10 adag antibiotikumot. Februárban a prosztata váladék tenyésztés E. colit és E. faecalist mutatott. Márciusban már csak E. colit. Sajnos áprilisban és májusban nem mentem a járvány miatt orvoshoz, de a panaszaim mérséklődtek és olykor úgy is éreztem, hogy elmúltak. Június közepén viszon nagyon intenzíven visszajöttek, alig tudtam elindítani a vizelést. A héten visszamentem, kaptam Levofloxacint és gyulladáscsökkentőt és tenyésztés is történt aminek az eredményét online látom és most egy újabb baktériumot Staphylococcus aureust mutat. Prosztatám nagyobb gesztenyényi, mély közti vályús, szélesebb, tömöttebben mirigyes, érzékenyebb a jellemzés szerint. Mintavételnél nem igazán jött váladék, így a doktor úr a mintavevő pálcát a húgycsővemen fentebb nyomta. Lehetséges, hogy onnan került rá ez az újabb baktérium és nem a váladékból származik? Azóta enyhültek a panaszaim viszont ez egyáltalán nem nyugtat meg. Kedden kell visszamentem, de nagyon aggódom emiatt.

        Dr. Papos István válasza a Ondo témában

        A leleten leírt kórokozó nagy valószínűséggel a minta vétel kapcsán került a mintavevő pálcával, hiszen ez a baktérium általában a bőrön található. Javaslom hogy ismételjék meg az ondó tenyésztést


        Kérdés: 2020. június 27., 01:32; Megválaszolva: 2020. június 27., 14:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.