A térdfájdalom okai

Kedves Doktornő! 2019.12.03-án kaptam a térdembe porcjavító injekciót (Sing Joint) .A térdem akkori állapotában a lépcsőn felfelé menetkor éreztem fájdalmat, jelenleg sima terepen, felkeléskor és lépcsőn lefelé nagy fájdalmam van. Az elvégzett vizsgálatok MRI csak enyhe kopást mutattak a kezelőorvosom szerint. Sajnos az orvosom nem elérhető. Kérem szíves és kedves segítségét. Tisztelettel Bosnyák Pál

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bálint Anita válasza Térdfájás témában

Kedves Uram!

A térdfájdalom oka sokfajta betegség lehet, mint gerincbetegség vagy csípőbetegség is. Általánosságban, ha a lépcsőn lefelé menet jelentkezik a térdfájdalom, űgy az általában a térd elváltozásra hívja fel a figyelmet; míg ha a lépcsőn felfelé menet közben jelentkezik a panasz, az csípőízületi problémát jelezhet. Emellett az ágyéki gerinc betegségei is sugározhatnak a térd irányába, és térdfájós betegnél a csípő mellett a derekat is mindig meg kell vizsgálni.

Érdemes lenne így első körben az ágyéki gerincről és a csípőkről kérni egy RTG felvételt, emellett NSAID gyulladáscsökkentőket (pl. Voltaren, Flector) alkalmazni helyileg és szájon át szedhető formában is. Emellett vannak szájon át szedhető porcpótló gyógyszerek (DONA, GOOL, Chondrosulf) és szájon át szedhető hialuronsav készítmények (Hyal Joint Bioberica) amelyek nyugodtan lehet kúraszeráen alkalmazni, 3 hónapos kúrát 3 hónapos szönet követ.

Emellett térdrögzítő viselése, és ővatos gyógytorna javasolt.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2020. május 08., 17:18; Megválaszolva: 2020. május 11., 11:00
Kérdések és válaszok: Egyéb
Laboratóriumi eredmény
Lenyeltem!
Serum Calcium
Vérhigító oltásra
Lehet COVID utóhatás?