• Térd fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr! KB 4 hete napi rendszerességgel fáj a bal térdem! Nem nagy fájdalom, inkább csak kicsi zavaró jellegű! Voltam vele ultrahangon, melyet mellékelten megküldök! Az lenne a kérdésem, hogy mennyire sürgős megműtteni a térdem, illetve van-e valami módszer, vagy valamilyen rögzítő gyógyászati eszköz, amivel minél tovább eltudom húzni a műtétet? Azt írta az ultrahangos doktor, hogy a medialis meniscus kissé kiboltosul az izűleti résből szerkezet finoman inhomogén szerkezetű, benne vonalszerű echoszegény, csaknem echomentes sáv ábrázolódik! Friss szakadásra utaló jel nincs! Köszönöm válaszát! Tisztelettel Gábor

        Dr. Bogdán Aurél válasza a térdfájdalom témában

        Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. A fizikális vizsgálat elengedhetetlen. Ez és az ultrahang, vagy MR vizsgálat eredménye együttesen határozza meg, hogy szükséges-e műtéti beavatkozás, vagy térdrögzítő használatával, és gyógyszerek segítségével javítható a helyzet, vagy kitolható a szükséges műtét időpontja. Mindenképpen keressen fel egy ortopédiai, vagy baleseti szakrendelést, ahol megfelelő választ fognak Önnek adni. Addig is szedjen valamilyen porcerősítőt, és kerülje a hirtelen irányváltással járó sportokat, mozdulatokat. Elsősorban a kerékpározás a javasolt mozgás.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus Itt kérdezhet

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2019. május 15., 18:02; Megválaszolva: 2019. május 18., 09:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: