Hirdetés
      • Térdfájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! A segítségét szeretném kérni az alábbi problémával kapcsolatban: Bal térdem fáj 3 hete, hátul az inas rész, de az egész ropog. Reggelre múlik kicsit, de terhelésre azonnal visszajön. Kisebb duzzanat van, de nem mondható dagadtnak. Előre is köszönöm a válaszát!

        Dr. Puskás Réka válasza a Térdfájás témában

        Kedves Kérdező! A térdfájdalmának oka valószínűleg porckopás, belső térdsérülés és következményes gyulladásos reakció. A kis duzzanat így a kép alapján talán Baker cysta lehet, ami szintén ezzel kapcsolatos, a gyulladástól alakult ki. Javaslom, hogy óvatosan tornáztassa a térdét, ne hagyja sokáig behajlítva(üléskor sem), éjjelre borogassa be gyulladáscsökkentő krémmel. Tekintettel a belgyógyászati betegségeire és a szedett gyógyszereire, csak akkor vegyen be fájdalomcsillapítót ha erősen fáj. Porcjavító esetleg még hosszabb távon használhat, de a gyógyszer kölcsönhatások miatt ezt meg kellene beszélnie háziorvosával. Üdvözlettel, Puskás Réka


        Kérdés: 2020. április 25., 20:40; Megválaszolva: 2020. április 27., 09:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: