• Mi lehet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! 2 éve kb szenvedek alhasi fájdalommal inkább iylen tompa nyomást érzek szoktam görcsölni is mint ha olyan érzésem lenne hogy hasmenésem lesz. Gyakoribb a szekletem es faj a végbelem mint ha nyomna a szeklet ha tudok szeklelni akkor kicsit jobb de az érzés van hogy megmarad. Ha sportolni szoktam nem mindig érzem ezt a fajdalmat vagy 5 eve mozgasszegeny életmodot élek. Ami aggaszt hogy 1 éve kb hogy voltam nőgyoggyasznál de nem talált semmit viszont citologiat nem vette le...panaszom akkoris megvoltak és ami zavaró volt hogy ha mensesem van akkor 2 dik napomtól aligvan meg de régota gyenge a mensesem.. és ekkor erős alhasi szuró fajdalmamim vannak szellentésnél felnyilal kb a méhemig mint a kés szurás széklelés is fáj nem tudom.miert.. de nagyon félek.voltam hasi ultrahangon semmi meg proktologian semmi.. Mindennapomat megneheziti.. mensessnél a leg elvisehetetlennebb. Ezzen kivül nincsen sárgás folyasom.. se koztes verzésem mindig pontosan jon meg. Nem élek sexualis életet tabletat se szedek. Olvastam hoyg a mehnyakrák előre halladott állapotban kihathat a mehfalra a belekre vegbelre.. félek hoyg lehet nekem.is azvan mert sose voltam meg citologian. Ezeket nem lehetet volna latni ulrahangokon..varom valaszat..Köszönöm!

        Dr. Szanyi Andrea válasza a alhasi fájdalom témában

        Kedves Kérdező! A nőgyógyászati citológiai vizsgálat a méhnyakrák szűrésére szolgál. Ha előrehaladott állapot fennállna, akkor a nőgyógyászati vizsgálat során szemmel észrevehető eltérés lett volna. Nem egyértelmű, hogy a proctológiai vizsgálat pontosan mit takar, rectoscopos vizsgálata történt-e. Amennyiben nem, ez is megfontolandó. Ha megváltozott a menstruációs vérzés, rendszertelen, gyenge, akkor tanácsolnám, hogy hormonális vizsgálatokat végeztessen el. A menstruáció során felerősödő alhasi, végbéltáji fájdalom miatt endometriosis lehetősége felmerül, ha a hasi ultrahang vizsgálat során nem történt kismedencei ultrahang vizsgálat, akkor ezt mindenképpen javasolnám, illetve panaszainak tisztázására kismedencei MR vizsgálat is szóba jön.


        Kérdés: 2020. január 23., 06:17; Megválaszolva: 2020. január 31., 12:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.