Tanács kérése - vizsgálatok

Kedves Dr. Tekse István! 39 éves nő vagyok, a párommal 7 hónapja próbálkozunk, eddig nem sikerült teherbe esnem. Előzményeim: 10 éve a hormonszinjeim felborulása miatt (sok prolaktin, tesztoszteron, kevés ösztrogén a ciklus közepén) Prednizolont és Bromocriptint kellett szednem kb 1 évig. Akkor helyreálltak a szintek, más tünetem nem volt, utána ez a probléma nem jelentkezett. 1 éve a bal oldalon petefészek gyulladásom volt, melyre 2 kör Dalacint kellett beszednem. Utána még hosszú hónapokig fájt a bal petefészkem, de hüvelyi ultrahang nem mutatott ki problémát. A petefészek gyulladás után a ciklusom rövidült kb. 2 nappal és azóta is rövidebb, de szabályos. 2019 decemberében elmentem egy ciklus eleji és végi hormon vizsgálatra, ott minden a határértéken belül volt, nem volt elétérés. Ciklus 3. nap: AMH: 2,2 / TSH: 1,2 / FSH: 7,8 / LH: 4,7 / Prolaktin 7,4 / Ösztradiol: 131 / Tesztoszteron: 0,55 Cikuls 20. napi progeszteron 49. Jelenleg panaszom nincs. Érdeklődni szeretnék, hogy mit javasol. Felmerült korábban, hogy clostilbegyt-et próbáljam meg 3 hónapig szedni, de elköltöztünk így a régi nőgyógyászom még nem írta fel. Próbáljam-e meg még ezt a 3 hónapos clostilbegyt-es gyógyszeres kezelést felíratni, vagy ezt nem javasolja és rögtön menjek meddőségi központba? Előre is köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tekse István válasza baba témában

Kedves Kérdező!

Tekintettel a korára komplett meddőségi kivizsgálás javasolt. Laborja rendben van.

Üdvözlettel Dr. Tekse István Meddőségi és endoszkópos specialista, nőgyógyász-endokrinológus www.szulesz-nogyogyaszt.hu

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2020. január 28., 09:22; Megválaszolva: 2020. február 04., 13:30
Kérdések és válaszok: Egyéb
Serum Calcium
Vérhigító oltásra
Lehet COVID utóhatás?
Covid oltás után alkohol?
Hasi fájdalom