Magas 3.napi ösztradiol

Kedves Doktor Úr! 43 éves vagyok, kisbabával próbálkozunk. Visszatérő magas 3. napi ösztradiol szint miatt szeretném a tanácsát kérni. 3. napi hormon eredményeim a következők: TSH: 1,89; FSH: 7,2; LH: 3,1; Prolaktin: 200; Progeszteron: 1,37; Tesztoszteron: 0,84, AMH plusz: 0,25; Glükóz0': 5,6; Inzulin 0': 4,92; hemagla1c: 34mmol.Anti TPO: 6,4;Szabad T4: 14,45; Szabad T3: 5,64. Ösztradiol: 827pmol. Egy hónappal korábbi 3. napi E2: 585pmol, egy hónappal korábbi 21.napi E2: 834pmol. Korábbi enyhe inzulinrezisztencia miatt 160ch dietát tartom. 4db vizsgált jóindulatú fibroadenoma van a melleimben. Pajzsmirigy ultrahang: 2 pici göb, rendben van. Hasi ultrahangon mindent rendben találtak. A nőgyógyászati folliculometria vizsgálaton az alábbi eredmények születtek. Ciklus 5. nap, 4-5 db 1-3 mm es antralis tüsző és egy 16mm*13mm-es paraovarialis ciszta, endometrium 5,6mm. Ciklus 11. nap: jobb ovarium: 13,4 mm-es tüsző; Bal oldalon: 12,8 mm-es tüsző+ 15mm*13mm paraovarialis ciszta, endometrium 5,9mm. Ciklus 14. nap: jobb ovarium: 10,4mm-es tüsző, bal ovárium: 13mm-es, 8,4 mm-es és egy 5mm-es tüsző+a para.ciszta, endometrium 5,4mm. Az orvos szerint, nem lesz peteérés ebben a hónapban sajnos az ultrahang eredmények alapján. Nyálkahártyát akármikor vizsgálták, nem volt soha 6 fölött. Az lenne a kérdésem, hogy ha ilyen magas az ösztrogénszint, akkor hogyhogy nincs peteérés és miért nem vastagszik a nyálkahártya sem? Mi okozhatja ezt a nagyon magas ösztradiol szintet, milyen más egyéb nem vizsgált hormon/betegség befolyásolhatja, illetve milyen irányba kellene elindulni, hogy ennek szintje normalizálódjon illetve kiderüljön, hogy mi okozza. Előre is köszönöm! Adrienn

Dr. Tekse István válasza baba témában

Kedves Adrienn!

A magasabb E2 szintnek gyakorlati jelentősége nincs ( nem megfelelően működő petefészek egyik jele lehet ), minél korábban komplett meddőségi kivizsgálás javasolt.

Üdvözlettel: Dr. Tekse István

Meddőségi-endoszkópos specialista, nőgyógyász-endokrinológus

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2022. április 01., 17:10; Megválaszolva: 2022. május 15., 19:20
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
HPV lelet èrtelmezés
Hormonprobléma
Mennyi esélyem van?
Betadine hasmenéy
1 szemmel több fogamzásgátló...