mi a fogyás oka?

Tisztelt Doktornő! Feleségemnél 2-es típusú cukorbetegséget állapítottak meg fél éve.10 egység Xulthopy injekció egyszeri beadását követően állapota stabil, vércukor értéke 4,8-5,2-es értékek között mozog. Mindeközben folyamatosan veszít testsúlyából. 60 kilóról 50 kiló alá csökkent. Kezelőorvosa javasolta, hogy egyen többet. A súlyvesztés nem állt meg. (Kontrollvizsgálatánál minden értéke értékhatáron belül volt, adagját 4 egységgel csökkentették.) Egyéb betegsége nincs. Mi ennek az oka, hova forduljunk? Válaszát előre is megköszönve.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tänczer Tímea válasza fogyás, inzulin kezelés témában

Kedves Kérdező!

Az adott kezelés, és a normál vércukor értékek nem indokolják a jelentős fogyást. Ezért további vizsgálatok elvégzése szükséges. Természetesen naponta 5x étkezzen, 180g szénhidrátot fogyasszon. Egyéb okok keresése, pajzsmirigy értékek, hasi Uh, vérkép, egyéb laborvizsgálatok elvégzése szükséges.

Üdvözlettel:

Tänczer Tímea

Kérdés: 2019. november 12., 20:06; Megválaszolva: 2019. november 18., 18:09
Kérdések és válaszok: Egyéb
Miért nem hizok?
Üdvözlöm! 6-7 hónapja 5kg-ot fogytam, nagyon stresszes volt az életem, szorongás és pánik is kialakult nálam. Sajnos azóta sem tudok hizni. Voltam...
Milyen betegség állhat a háttérben?
Tisztelt Dr. Plósz János Úr! 21 éves vagyok, állandó ülő munkát végzek (számítástechnika) . Tavaly azaz 2019. decemberében bal oldali szúró...
Ilyen mértékű fogyás még...
Tisztelt Doktor Úr! December elején volt egy csúnya mandulagyulladásom, mely következtében nem nagyon tudtam enni, és 61 kg-ról lefogytam 58,5-re....
Miért fogy a férjem?
Kedves Doktor úr Aggódom a férjem miatt Hosszú ideje diabetese van (II-es típus) ami úgy kezdődött, hogy nagyon lefogyott. Rendszeresen jár...
Eozinofil.
Üdvözlöm! Elkeseredésemben irok Ónnek. Több mint 10hónapja állnak fenn panaszaim.Rengeteg orvosnál voltam, magán szférában is....