Dr. Tänczer Tímea

Dr. Tänczer Tímea

diabetológus főorvos
Bemutatkozás:

Közel 20 évefoglalkozom diabetológiával, korábban a Semmelweis Egyetem I. számú Belklinikáján, jelenleg diabetológiai szakrendelésen és magánrendelésen dolgozom.

Mind 1-es, mind 2-es típusú cukorbetegséggel, valamint a cukorbetegség előállapotaival és a terhességi diabétesszel is foglalkozom. A túlsúlyos pácienseket egyére szabott diéta és életmódváltás megkezdésében segítem. Tapasztalatom van az inzulin pumpakezelésben, valamint a folyamatos szöveti glukóz monitorozásban. 

Tudományos területem a terhességi cukorbetegség után követése, és a diabétesz és a D-vitamin ellátottság kapcsolata.

Legutóbbi válaszai

Xultophy hasznalata

Kedves Andrea! Nem jellemző az adott gyógyszerelés mellett mellékhatás, bár az egyik összetevője okozhat ilyet. Ha lassan, fokozatosan emeljük a dózist, akkor elenyésző esetben tapasztalhatók hasonló tünetek. Lehet egyéni túlérzékenység is. Próbálja az adimet et csökkenteni először, és ha akkor is hasonló panaszok állnak fenn, akkor megfontoldó a készítmény cseréje bázisinzulin adására. Üdvözlettel: Tänczer Tímea

Vércukorszint

Kedves Kérdező! Ez az eredmény a cukorbetegség előállapotának tekintendő! Javasolt életmódváltás, tervezett testsúly csökkentés, cukormentes diéta tartása, rendszeres testmozgás bevezetése. Gyógyszeres kezelés is adható. Üdvözlettel: Tänczer Tímea

Cukorterhelés eredmény

Kedves Kérdező! A cukorterhelés során az inzulin szintek nem magasak, de a 120 perces vércukor jelzetten magas maradt, ez önmagában még nem kóros. 1 év múlva ismételném. Addig egészséges életmód javasolt. Üdvözlettel: Tänczer Tímea

HOMA vizsgálat kiértékelése

Kedves Kérdező! A terhelés során mért 120 perces vércukor szint igen alacsony, ha ez valós, nem volt technikai probléma ez lehet a rosszullétek oka. Az inzulin szint visszaesik, nem klasszikus inzulin rezisztencia, a HOMA szint is jó, ennek ellenére fontos a diéta tartása, alacsony glikémiás indexű étrend, ha így is vannak rosszullétek, akkor további kivizsgálás szükséges. üdvözlettel: Tänczer Tímea

Emelkedett éhgyomri cukorérték

Kedves Kérdező! A leletek alapján prediabétesze van, érdemes lenne egy ismételt terhelés elvégzése, ezt követően diabetológiai konzultációra jelentkezzen. Mivel nincs súly többlete, mediterrán diéta tartása, 5x étkezés javasolt addig is. Üdvözlettel: Tänczer Tímea