Dr. Tänczer Tímea

Dr. Tänczer Tímea

diabetológus főorvos
Bemutatkozás:

Közel 20 évefoglalkozom diabetológiával, korábban a Semmelweis Egyetem I. számú Belklinikáján, jelenleg diabetológiai szakrendelésen és magánrendelésen dolgozom.

Mind 1-es, mind 2-es típusú cukorbetegséggel, valamint a cukorbetegség előállapotaival és a terhességi diabétesszel is foglalkozom. A túlsúlyos pácienseket egyére szabott diéta és életmódváltás megkezdésében segítem. Tapasztalatom van az inzulin pumpakezelésben, valamint a folyamatos szöveti glukóz monitorozásban. 

Tudományos területem a terhességi cukorbetegség után követése, és a diabétesz és a D-vitamin ellátottság kapcsolata.

Legutóbbi válaszai

Hipoglikémia

Kedves Kérdező! Pórbálja 1 (2)E gel csökkenteni a Novorapidot, és kivárni 5-10 percet a szűrás és az étkezés között. Így talán kisimulnak az értékek Ha evés után mozog akkor eleve adjon kevesebbet. HA nem csökken a hipo gyakoriság a Fiaspot is kipróbálhatja 1-1 E gel szintén csökkentve a dózisokat kezdetben. Ha más nem 1,5 óra körül egy kis snack...

A merckformin is hatással van a hasnyálmirigyre?

Kedves Kérdező! Minden GLP-' kezelés mellett előfordulhat átmeneti lipáz emelkedés. illetve refluxos panaszok. A panaszok elmúltával a metformin kezelés elkezdhető, érdemes a lipáz szintet is kontrollálni. A refluxot, amennyiben nem szűnik a gyógyszer elhagyásával szintén kezelni tanácsos. Üdvözlettel.

IR gyanú, laboreredmény

Kedves kérdező az OGTT során a 20. percben észlelt alacsony vércukor érték észlelhető, a terheléses inzulin szintek, valamint az éhomi inzulin és vércukor szintből meghatározott HOMA index is kissé magas. Életmód váltás , mediterrán diéta javasolt, ha nem javul személyes konzultáció szükséges kezelőorvosával . Üdvözlettel.

Inzulinrezisztencia

Kedves Kérdező! A scippa, mint minden SSRI okozhat inzulin rezisztenciát, és éhség érzet fokozódását. A labor alapján szénhidrát-anyagcsere zavar nem igazolható, az inzulin szintek sem vészesen magasak. Ha muszáj szedni a gyógyszert, próbáljon diétázni, és többet mozogni, egyenlőre mást nem javasolnék. Ha nem javasol személyes konzultáció...

Cukorbetegség

Kedves Kérdező! Az elküldött adatok alapján nem igazolható szénhidrátanyagcsere- zavar. A genetikai hajlam egyértelmű, de egészséges életmóddal a cukorbetegség kialakulása késleltethető, meggátolható. Évente vérvizsgálat jelenleg elengedő, az Ön esetében! Üdvözlettel.