Dr. Tänczer Tímea

Dr. Tänczer Tímea

diabetológus főorvos
Bemutatkozás:

Közel 20 évefoglalkozom diabetológiával, korábban a Semmelweis Egyetem I. számú Belklinikáján, jelenleg diabetológiai szakrendelésen és magánrendelésen dolgozom.

Mind 1-es, mind 2-es típusú cukorbetegséggel, valamint a cukorbetegség előállapotaival és a terhességi diabétesszel is foglalkozom. A túlsúlyos pácienseket egyére szabott diéta és életmódváltás megkezdésében segítem. Tapasztalatom van az inzulin pumpakezelésben, valamint a folyamatos szöveti glukóz monitorozásban. 

Tudományos területem a terhességi cukorbetegség után követése, és a diabétesz és a D-vitamin ellátottság kapcsolata.

Legutóbbi válaszai

Magas cukor

Kedves Kérdező! Mindenképpen szükséges jelentkeznie szakorvosnál, hogy a gyógyszeres kezelését kiegészítse. Addig a diéta szigorítása, 165g CH tarlalmú diéta, 5x étkezés, bő folyadékbevitel és a metfomrin maximális dózisának szedése szüksége.s keresse fel háziorvosát és kérjen sürgős beutalót a diabetológiára. Üdvözlettel: Tänczer Tímea

Inzulinrezisztencia

Kedves Kérdező! Egyetértek a nőgyógyász véleményével, ez prediabétesznek és inzulin rezisztenciának tekintendő. A 120 perces vércukor is már kissé emelkedett. Mindenképp javaslom az életmód kezelést, ha terhességet tervez, akkor komplex kezelést. Üdvözlettel: Tänczer tímea

GDM - utógondozás

Kedves Kérdező! Jelenleg szénhidrtáanyagcsere -zavar nem igazolható. Jelzetten magasabbak, nehezebben csökkennek a terheléses inzulin szintek. Egyenlőre mediterrán diétát , egészséges életmódot, és 2 évente ismételt terhelést javaslok, amennyiben szeretnének újabb terhességet vállalni, akkor érdemes esetleg gyógyszeresen is kezelni. Üdv: Tänczer Tímea

Cukorbetegség?

Kedves Kérdező ! A covid valóban diabetogén hatású lehet, a leletek alapján van saját inzulin termelése, és jók az éhomi értékei ezért nincs ok az aggodalomra. Az IGT egy 2-es típusú cukorbetegséget megelőző állapot. Egyenlőre életmód váltást, tudatos táplálkozást, natív cukormentes diétát ,D vitamin pótlást év követést javaslok. A gyomorfájdalomra első körben probiotikus kúra, ha nem javul, további kivizsgálás szükséges. 1,5 órás értékeket mérjen evés után. és 3 havonta nézessen HbA1c vizsgálatot. Üdvözlettel: Tänczer Tímea

Inzulin rezisztencia

Kedves Kérdező! Mindenképpen folytassa a megkezdett kezelést, mert ez a vizsgálat még eltéréseket mutat. Amennyiben gyermeket tervez, további kezelés, ha túlsúlya van további testsúly csökkentés is szükséges. Üdvözlettel: Tänczer Tímea