• Folyamatos hasi panaszok

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktorúr! Egész kálvariám még aprilisban kezdődött, amikor kaptam egy tudogyulladást, a haziorvosom felirt melle egy 5 napos antibiotikumot, amelyet beszedtem de sajnos melle trehanyan szedtem probiotikumot, az antibiotikum kura alatt mar fajt a hasam szedultem, emelyegtem, ezek utan kamillatea kurat vegeztem 5 napig de ugy ereztem csak rontott a helyzeten, vegul minden gyogyszert felreteve rengeteg vizet ittam majd ettol kb 10 napig jol ereztem magam a kozerzetem rendbe jott. Viszont egy honapra visszamenoen elkaptam eg betegseget, nem jart lazzal nagyon levert voltam fajt a torkom bedagadt a mandulam, felelotlenul szedtem algopirynt, forro neocintrant is ittam melle, ujra szedulni kezdtem, ezek utan 3 hetre visszamenoleg, napi rendszerességgel reggelente fajo gyomorral ebredek, naponta tobbszor eg a gyomrom, ugy erzem a dieta sem segit, sok kefirt iszok, nagyon tisztan etkezek, valoszinuleg jovo heten megyek gyomortükrözésre. Gasztroenterologusnal voltam kb egy honapja,kezzel vizsgalt meg illetve kikerdezett, felirt tobb fele probiotikumot salvusvizet, enyhitettek a szedulest, gyomorfajdalmat de meg mindig fennáll a levertsegem. Sajnos rossz evő is vagyok nagy adagokat szoktam egyszerre megenni, legjobban akkor erzem rosszul magam az elmult hetekben ha zsirosabbat, vagy ha csiposebbet eszek. Probléma az is hogy rettegek a ráktól, sokszor van betegsegek miatti halalfelelmem, most jelenleg azon jár az agyam nincs e gyomorrákom, pszichológushoz is elkezdtem mar jarni ezen problemak lekuzdesere, a kerdesem az lenne van e felnivalom? Milyen iranyba induljak el? Mit szedjek esetleg? Jelenleg dietazok (3napja), bebietelt eszek, banánt, kefírt, emozult szedek, aloe vera gelt iszok kuraszeruen, reggelente fáj még a gyomrom, van hogy napkozben is,(az érzés tompa, mintha nagyon nagyon ehes lennek) és a reggeleken kívül össze vissza jön elő, ami a legjobban zavar hogy levert vagyok fáradékonyabb a kelleténél, és bizonytalanságérzet, ritkabb esetenkent szedules is tarsul mellé, jelenleg etkezeshez nem nagyon tudom rendelni a fajdalmakat, esetleg ha hideget iszok akkor meg szokott rosszabb lenni, nem tudom hogy hozza tartozik e de ha levegot veszek szegycsont felett illetve kornyeken szokott nyomni, (ez is összevissza jelleggel) előre is köszönöm a segitségét,várom mielőbbi válaszát!

        Dr. Plósz János válasza a gyomorfájdalom témában

        Panaszát okozhatja gyomor-nyombélhurut, gyomornyálkahártya-sérülés, de akár gyomor-nyombélfekély is. A panaszok illetve életkora alapján rosszindulatú folyamatot én nem feltételeznék. Ha ezektől a gondolatoktól nehezen szabadul meg, érdemes lehet egy gyomortükrözést elvégeztetni, ezzel teljes egészében ki tudja zárni a rosszindulatú folyamat lehetőségét. Addig is érdemes gyakori, nyugodt, kis étkezéseket tartani, lassan enni-inni-beszélni, illetve savcsökkentőt szedni pár hétig.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2019. június 30., 09:15; Megválaszolva: 2019. július 08., 12:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: