Gyomortükrözés után

Kedves Doktor Úr! Korábban írtam Önnek altatásos gyomortükrözés utáni panaszaimról, amik sajnos azóta sem szűnnek, 2 hét elteltével. Ha megnyomom a gyomromnál, a jobb oldalán végig a rekeszizomig szúró fájdalmat érzek nyomásra. Nyomás nélkül, alaphelyzetben az egész gyomromban olyan érzet van, mintha betonból lenne kiöntve, megállás nélkül tompán fáj, mintha köveket cipelnék benne, nehéznek érzem. Folyamatosan hányingerem van, és feljebb a nyelőcsövemnél is nyomásra fáj, nyomás nélkül egy nagy követ érzek benne, mintha állandóan fojtogatnának, emiatt a nyelés is nehézkes, még mindig sokszor megakad a falat. És olyan érzésem van, mintha az egész gyomrom, rekeszizmom feljebb jött volna, és a torkomban lenne a gyomrom. Vérzés, láz nincs. 2 hét telt el a vizsgálat óta, és már nem tudom, mire gondoljak. Eszembe jutott egy banálisnak tűnő dolog, de muszáj rákérdeznem. Az altatás utáni pihenőszobában nyitva volt egy ablak a magasban, és hirtelen elfeledkezve magamról, felnyújtózkodtam, hogy bezárjam, de nem sikerült, nem volt hozzá elég erőm és magasságom. Már az is eszembe jutott, hogy nem ezzel okoztam -e sérülést, vagy kárt magamban, hogy az altatásos, szövetvételes gyomortükrözés után felnyújtózkodtam az ablakhoz. Teljesen el vagyok keseredve, és lassan kezdem azt hinni, hogy így maradok. Az orvos azt mondta, hogy békés vizsgálat volt, nem sérült meg semmi, csináltak nyaki CT-t, ami negatív lett, a gyomrom nem vizsgálták, szerinte a stressztől és az előtte való rendszertelen evéstől refluxom lett, amire írt fel gyógyszert, amit napok óta szedek, de semmilyen változást nem érzek, és a nyomásérzékenységet sem magyarázza. A tükrözés eredménye egyébként enyhe gyomorhurut volt és felmaródások. Ami még eszembe jutott, hogy a vizsgálat után teljeskiőrlésű zabkekszet ettem cukormentes mogyorókrémmel, illetve főtt krumplit, aminek az utolsó falata penész ízű volt, erre is gondoltam már, hogy ez indított el valamit, de fogalmam sincs, a napok pedig csak telnek, és 2 hete szenvedek, aludni sem tudok rendesen a fájdalomtól, és kétségbe vagyok esve. Az sem fér a fejembe, hogy hogy lehet, hogy a vizsgálat után közvetlenül nem voltak fájdalmaim, ettem-ittam, még másnap is, és a vizsgálat után 2 nappal kezdődött a fájdalom és a nyelési nehézség. Ön szerint a nyújtózkodás a szövettanos gyomortükrözés után okozhatott kárt, vagy tényleg lehet reflux? Mit csináljak, hova menjek, hogy ne maradjak ebben az állapotban? Nagyon köszönöm előre is a válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza gyomorfájdalom témában

Nem gondolnám, hogy a vizsgálatot követő nyújtózás okozhatna bármilyen problémát. Ugyanígy, maga a gyomortükrözés sem szabad, hogy bármit okozzon, még szövettani mintavétellel sem (különösen altatásban nem, mert ott még az öklendezés sincs jelen). Reflux okozhat panaszokat, az eddigi terápia mellé érdemes lehet prokinetikus (nyelőcső-gyomor ürülést serkető) szereket megpróbálni (Itopride, Cerucal, Motilium).

Kérdés: 2021. október 03., 13:21; Megválaszolva: 2021. október 03., 16:23
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Labor kielemzés
Tisztelt Doktor Úr! Édesanyámnak mostanában aggasztó gyomorfájása van időszakosan. Nem tudjuk sem evéshez, sem más dologhoz kötni! Az utolsó...
Metaplasia intestinale
Tisztelt Doktor Úr! 2 éve kezdődtek a panaszaim puffadással, gyomorfájással,hasi diszkomforttal. Akkor végigjártam a rutin eljárásokat...
További vizsgálatok
Gyomor problémák
Epébe polip
Üdvözlöm Hasi panasz miatt voltam hasi uh on. Az epeutak nem tágabbak . Az epehólyag jól telt,kőmentes,fala nem vastagabb,fala mentén néhány apró...