Chron, vastagbélrák?

Tisztelt Doktor úr! Rektovaginális sipoly gyanúja merült fel nálam (székletet találtam a hüvelyemben hasmenéskor) . Az eddigi nőgyógyászati, sebészeti, mri vizsgálat mind negatív volt. További tüneteim: hirtelen megváltozott a székletem gyakorisága (korábban heti kb. 2 alkalommal volt, mostanában naponta) , bélkorgás, gyomorfájdalom, szélgörcs. A kérdéseim a következők lennének. Két héttel ezelőtt szedtem antibiotikumot (valószínűleg az okozhatta a hasmenést) , utána probiotikumot. Elképzelhető, hogy a probiotikum hatására változott meg a széklet gyakorisága, és ez okozza a korgást és a szeleket? Vastagbéldaganat is tud sipolyt kialakítani? Ha igen, milyen gyakorisággal? És ilyen idősen elképzelhető, hogy vastagbéldaganatom lenne? Előre is köszönöm a válaszát.

Dr. Plósz János válasza sipoly témában

Igen, az antibiotikum okozhatja a hasmenéses jellegű tüneteket és panaszokat. A vastagbél-daganat nem valószínű, az sipolyt már igen előrehaladott állapotban tud létrehozni (ha a szakorvosi és képalkotó vizsgálatok negatívak, akkor kizárható) . Crohn betegség viszont tényleg okozhat sipolyokat.

Kérdés: 2017. június 15., 22:43; Megválaszolva: 2017. június 16., 10:23
Kérdések és válaszok: Egyéb
Sipoly? Hol a segítség?
Tisztelt Doktor Nő/Úr!   Segítségért fordulok Önökhöz egy édesanyám (69 éves) életét megkeserítő, és állandó, változó intenzitással...
Ortopédiai probléma vagy...
Égési sérülés utáni duzzanat...
Vér eredmény
Vér labor vizsgálatomnál Eosinopil gran. 6,96 % Haemoglobin 118 % Haematokrit 34 % MCV 78 MCH 345 Vas 3,4 Ezek az eredmények jelentenek...
Mi okozhatja?
Tisztelt doktorúr/doktornő! Körülbelül 1.5 hónapja, foghúzást követően (3 fog felülről, egymás mellett, nem tudom, van-e köze egymáshoz a...