Sipoly kezelése

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Augusztus végen derült ki hogy sipolyom van.ami végbél és a hüvelybemenet közt végződik.Crohn beteg vagyok.a műtét elmaradt, azt mondták próbáljunk gyógyszeres kezelést majd egy legkorszerűbb biológiai infúziós kezelést. A gyógyszeres kezelés után (imuran 100mg, klion, cifran) után Pécsre kaptam időpontot ahol az infúziós kezelést elbrálták volna) , ekkor már "jól" voltam.széklet rendben, nem fájt annyira a hasam sem és nem éreztem magamon a "lyukat".egy hónap múlva kontroll, ami mos lesz nov.2-án.Egy hete újra érzem hogy meg van a sipolyom.megint érzem ahogy távozik rajt bélgáz és egy kis váladék is.mielőtt ez megint így lett volna éltem szexuális életet, amit előtte nem, mert fájt.most ugyan nem fájt, de lehet hogy ettől újult ki megint? Nem tudom miért.lehet h eddig csak vegetált és nem voltak ennyire feltűnőek a panaszaim? elmúlhat gyógyszeres kezeléssel? befolyásolhatja a szex? Köszönöm válaszát! Nikolett

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza sipoly témában

Tisztelt Kérdező!

Chron betegsége setén a végbélsipoly gyógyulásával valóban jók a biológiai terápia eredményei. A kezelés folytatása javasolt és ennek befejeztével is megvan a sipoly a sebészeti beavatkozás. A sexuális élet nincs befolyással sem a kialakulásra, sem a sipoly jövőbeni kimenetelére.

Kérdés: 2011. október 28., 18:53; Megválaszolva: 2011. október 29., 17:32
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Kiújuló végbélsipoly és...
A crohn-betegségem szövődményeként végbéltájéki sipolyaim alakultak ki. Szűkületek is voltak a vastagbelemben, ezért 6 hónappal ezelőtt műtéten...
Dermoid cysta
Tisztelt Doktor Úr! A férjem farokcsontján kb. fél éve egy fájdalmas duzzanat alakult ki, ami néhány nap alatt kifakadt - betadinos kötést...
Sipoly

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Végbélnyilás mellet, a sebész orvos talált egy sipoly nyilást, félével ezelöt.Kamillával, kenöcsel, és kupal a...

Rekeszsérv