• Sipoly kezelése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Augusztus végen derült ki hogy sipolyom van .ami végbél és a hüvelybemenet közt végződik.Crohn beteg vagyok.a műtét elmaradt, azt mondták próbáljunk gyógyszeres kezelést majd egy legkorszerűbb biológiai infúziós kezelést.A gyógyszeres kezelés után(imuran 100mg, klion,cifran)után Pécsre kaptam időpontot ahol az infúziós kezelést elbrálták volna), ekkor már "jól" voltam.széklet rendben , nem fájt annyira a hasam sem és nem éreztem magamon a "lyukat".egy hónap múlva kontroll, ami mos lesz nov.2-án.Egy hete újra érzem hogy meg van a sipolyom.megint érzem ahogy távozik rajt bélgáz és egy kis váladék is.mielőtt ez megint így lett volna éltem szexuális életet, amit előtte nem ,mert fájt.most ugyan nem fájt ,de lehet hogy ettől újult ki megint??Nem tudom miért.lehet h eddig csak vegetált és nem voltak ennyire feltűnőek a panaszaim?elmúlhat gyógyszeres kezeléssel??befolyásolhatja a szex??Köszönöm válaszát!Nikolett

        Dr. Boros Miklós válasza a sipoly témában

        Tisztelt Kérdező! Chron betegsége setén a végbélsipoly gyógyulásával valóban jók a biológiai terápia eredményei. A kezelés folytatása javasolt és ennek befejeztével is megvan a sipoly a sebészeti beavatkozás. A sexuális élet nincs befolyással sem a kialakulásra, sem a sipoly jövőbeni kimenetelére.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. október 28., 18:53; Megválaszolva: 2011. október 29., 17:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés