Végbél tájéki sipoly műtét...

Kedves doktornő! Két éves kisfiamat a végbél tájékán lévő, enyhén váladékozó sipoly miatt műtötték 2015 január 6-án. A szakorvos elmondása szerint felületi sipoly volt, nem mélyen végződött, végbélhez sem csatlakozott. A műtétet sikeresen, altatásban végezték, négy nap után haza is engedték gyermekemet a kórházból. A műtétet követő szövettan eredménye is negatív volt. Ezzel szemben 2015 Január 21-én (15 nappal a műtét után) visszavittük a kisfiamat a szakorvoshoz, mert az előzőleg már teljesen lezáródó műtéti heg egy pontot váladékozni kezdett... Ekkor a következő státuszt állapította meg a szakorvos: "a műtéti seb alsó zugában pontszerű nyíláson át kevés savós váladék ürül. A váladékozás spontán megszűnése várható." Kérdésem arra irányulna, hogy ezen státusz megállapítása óta eltelt két hét folyamán, mivel ez a pontszerű nyíláson ürülő váladék időközben nemhogy spontán megszűnt, hanem lényegesen intenzívebben, nagyobb mennyiségben, véresen váladékozik, és a pont szerű nyílás is körülbelül 5 mm hosszúra nőtt, illetve egy varrat darab még mindig található a bőrében, melynek környéke körülbelül 4 mm-es területen vörös, gyulladtnak tűnő, ön szerint kellene-e különösebben aggódnom ezen dolgok miatt, illetve javasolja-e hogy mielőbb újra lássa a szakorvos, avagy várjunk amíg ez a váladékozás megszűnik, s követve a szakorvos utasítását, semmi egyéb teendőnk nincs, mint a váladékozás tartama alatt ragasszuk le a váladékozó pontot, és fokozottan tartsuk tisztán? Konkrétan nagyon aggaszt hogy közel egy hónapja műtötték, de még mindig váladékozik, mi több, két hete egyre intenzívebben, amint azt fentebb részletesen taglaltam... Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Balogh Andrea válasza sipoly témában

Kedves Kérdező!

Mindenképpen azt javaslom, hogy vigyék vissza a kisfiút. Ahogy leírja az adott terület feltehetőleg begyulladt, remélhetőleg ez okozza a váladékozást is. Sajnos a sipolyok nem ép a legegyszerűbb esetei az orvostudománynak, gyakran kiújulnak. Mihamarabb menjenek vissza a kisfiúval és remélem hamarosan rendeződnek.

Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Kérdés: 2015. február 03., 21:26; Megválaszolva: 2015. február 05., 08:52
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Csomók lágyék hajlatban
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?
C vitamin gyereknek
Nyirokcsomó duzzanat gyerekeknél