Dermoid cysta

Tisztelt Doktor Úr! A férjem farokcsontján kb. fél éve egy fájdalmas duzzanat alakult ki, ami néhány nap alatt kifakadt - betadinos kötést tettünk rá -, majd miután a genny eltávozott belőle, meggyógyult és csak pici lukacskák maradtad utána (gondolom ez lehet a sipoly) , ezért a férjem nem volt hajlandó orvoshoz menni vele. Az utóbbi néhány hétben időnként minimálisan váladékozik, ezért mihamarabb orvoshoz fogunk vele fordulni. A kérdésem az lenne, hogy mindenképpen ajánlatos-e kiműttetni ezt a területet, vagy ha csak ilyen minimális (1-2 csepp) váladék távozik belőle, akkor elég csak tisztán és szárazon tartani? Ha műtétre kerül sor, akkor hagyományos módon vagy lézerrel is elvégezhető ez az operáció, ill. Ön melyiket ajánlaná a kettő közül? Sok mindent olvastunk erről a betegségről, de mivel sokan írták, hogy többször is újra előjött nekik a gyulladás, ezért kissé tanácstalanok vagyunk. Válaszát előre is nagyon köszönöm, Tímea

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza sipoly témában

Tisztelt Kérdező!

A végleges megoldást a műtét jelenti. Keressenek fel egy nagyobb tapasztalattal rendelkező égés-plasztikai osztályt, ahol jó eredménnyel műtik. A lézeres bevatkozást, ebben az esetben, nem ismerem.

Kérdés: 2011. február 08., 13:19; Megválaszolva: 2011. február 09., 21:08
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus