• Sipoly

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Végbélnyilás mellet, a sebész orvos talált egy sipoly nyilást, félével ezelöt.Kamillával, kenöcsel, és kupal a váladékozás megszünt kivülör. Most megint érzek váladékozást, de most belül a végbélnyilásba, és néha kicsit fáj a nyilás. Milyen vizsgálatokal vizsgálják ki a sipoly járatokat? Végbéltükrözésel meglehet e álapitani a sipoly járatokat? Köszönöm szépen válaszukat.István

        WEBBeteg szakértő válasza a sipoly témában

        Tisztelt Kérdező!

        A sipolyt kontrasztanyaggal fel lehet tölteni és ekkor röntgen képen jól ábrázolódik, hogyy merre vezet. Ezt azonban akkor lehet elvégezni, ha kívül van a nyílás. Amennyiben belül van nyílás előbb-utóbb tályogot fog okozni. Javaslok egy sebészeti szakvizsgálatot. Ekkor el lehet dönteni, hogy valóban nincs-e külső nyílás és rectalis vizsgálat során a belső részt is át lehet tapintani.


        Kérdés: 2010-02-18 18:23:17; Megválaszolva: 2010. február 18., 18:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! 2020.10.13-án belső aranyeres csomó eltávolítását végezték el nálam altatásban. A műtét rendben lezajlott. A műtétet követő 2. napon ödéma és vérömleny keletkezett. A haematoma a végbélnyíláson kívül van. A...