• Rákkeltő anyagok

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jó napot kívánok! Szeretném tudni, mit gondol arról, hogy a zöldségekben, gyümölcsökben, csapvîzben található nitrátok, a gyomorba kerülve okozhatnak - e rákot, ha naponta eszek sok zöldséget, ( pl sok cékla amiben állitólag sok van ), brokkoli, paprika, paradicsomot, gyümölcsöket, sokat fogyasztok naponta, és általában nyersen eszem ezeket. mert nem szeretném hogy a vitaminok ( főleg vízben oldódó ), ásványi anyagok kifőjjenek. Azt is olvastam, hogy a nitrát önmagában nem veszélyes ( még sportolók használják is teljesîtmény növeléshez, vérnyomáscsökkentő is), viszont főzéskor a nitrát és a nitrit Egy másik vegyületté alakul, ami rákkeltő. Nem tudom, mi az igazság. Köszönöm.

        Dr. Tóth Judit válasza a táplálkozás témában

        Kedves Kérdező! A nitrát-nitrit problémát nem oldja meg a víz forralása, tehát ez mindenképpen kerülendő.


        Dr. Tóth Judit
        Onkológus, belgyógyász, aneszteziológus Itt kérdezhet További orvosok

        Dr. Tóth Judit

        Kérdés: 2016. január 27., 09:45; Megválaszolva: 2016. január 31., 13:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! A télen kezdődött egy felfázás, amiből januárra prosztata gyulladás lett. Beszedtem rá körülbelül 10 adag antibiotikumot. Februárban a prosztata váladék tenyésztés E. colit és E. faecalist mutatott. Márciusban már...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.