aggódnom kellene?

Tisztelt Doktornő! A leguttóbbi laborleletemen a májenzimek közül az sgpt 60 lett. A felső határ 49. A ggt, got teljesen középértéken van. A koleszterinem 7.1, a trigliceridem pedig 1, 85 maximum helyett 2, 89. Kérdésem, hogy aggódnom kellene? Vagy csak fogynom, mert 172cm-hez 102 kiló biztos sok. A háziorvosom teljesen ráparázott a témára, pedig a vérvételem többi része hibátlan. Tüneteim nincsenek. Máriatövist szedek, és egy hónap múlva konntroll. Gyógyszereimet szedhetem? Köszönettel! András

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szigeti Nóra válasza zsírmáj témában

Kedves Kérdező!

Aggódnia nem kell, de valóban fogyni kellene, mert feltehetőleg a túlsúly, a magas koleszterin és triglicerid érték miatt zsírmája van. A gyógyszereit szedheti, a máriatövis és az egy hónap múlva esedékes kontroll is megfelelő.

Kérdés: 2015. december 05., 09:51; Megválaszolva: 2015. december 06., 23:27
Kérdések és válaszok: Egyéb
Hírtelen elesés
Vérkép elemzés
Laborvizsgálatomon van egy pár...
Tisztelt Dr. Szanyi Andrea doktornő! Ma kaptam meg a laborvizsgálatom eredményét, melyen van egy pár eltérés, utána olvasgattam és rémisztő...
Szédülés és tehetetlenség
Tisztelt Webbeteg! 2 hete hétfőn erős fülcsengésre ébredtem, és émelygett a gyomrom. visszaaludtam, de pár órával később is eléggé...
Vérvételi eredmény
Tisztelt Doktornő! Kérdésem a vérvételi eredménnyel kapcsolatos. Angliában végezték el és az eredményre azt írták, hogy elégséges. 2-3...