Diffúz májlaesio norm májfuncióval

T. CÍM! 35 éves ffi vagy. Nem vagyok kövér, káros szenvedély sincs. Ismert kezelt, hypertonia. Rutin hasi uh-n egy mondat szerepel, ami aggaszt. A vizsgáló zsírosabb májat mondott rá. Hepar nem nagyobb, fokozott echogenitású, benne kóros képlet nem látható. Epeúti tágulat nincs. Minden mást nem olvasok fel az ultrahangról, mert negatív. Dg: diffúz májlaesio. Friss Laborban minden májfunkcio rendben van: GOT 20, GPT 23, ggt 18, ALP 52. INR 1,összfehérje 76,2 albumin 48, LDH 347. Vizelet, cukor, hgba1c is jó. A laborban egyedül koleszterin magas, a chol 5.7 (x) ldl chol 4.09 (x) , hdl chol 1.01 (x) Triglicerid 0.7 A kérdésem az, hogy a labor és az uh tükrében van e teendő a továbbiakban a májat illetően, hepatitis vizsgálat pl.vagy élhetem az életet tovább? A további kérdés h koleszterin szint csökkentő gyógyszer javasolt e diffuz májlaesiora és gilbert kórra normál labor májfunkció mellett ugy h van egy rizikótényezőm már?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza zsírmáj témában

Nem szükséges további vizsgálat, érdemes a kalóriabevitelt csökkenteni illetve rendszeresen, intenzíven mozogni. Ezen életmódi változtatásokkal a koleszterinszint és a májlaesio is javul.

Kérdés: 2020. július 28., 08:07; Megválaszolva: 2020. július 30., 16:41
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Fájdalom a jobb felhasban
Savcsökkentő szedése
Székletürítési problémák...
Epekő bontás
Baba gyógyszer mellett