• lelet ellenőrzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr. Nő/Úr! Kérdésem a következő lenne. 1 éve pánikbetegséggel diagnosztizáltak. Mivel fizikai tüneteim voltak, különböző vizsgálatokon estem át. Gyomortükrözésnél néhány mm szürkésfehér lobot találtak, epefalon belül pár néhány mm polipot.Góckutatás is történt, a fogaimnál voltak gócok de azt orvosolták. Azóta is szinte mindennapos a hőemelkedésem, 37,4 körüli.Rengeteg laborvizsgálat volt az elmúlt 1 évben, kivétel nélkül mindegyiken emelkedett a vvt, magas a ggt és a koleszterin. A napokban készült labor szerint már 158 a ggt,alkalikus foszfatáz 127,koleszterin 7,6, vvt 30(15-ig van a határérték).Minden más értékem határértéken belül van.Szedett gyógyszereim:covercard, nebilet, esomeprazol, roxera, frontin 0,25(csak reggel).Fogászati kezelések miatt utóbbi 2 hóban fájd.csillapítók,antibiotikum.Alkoholfogyasztás csak időnként, az is csak sör.Ezenkívül rengeteg étrendkiegészítő:d vitamin, magnézim, b komplex, q10, kollagén, fokhagymakapszula, c vitamin,hepaplus, stb.Kb 2 hónapja jobb bordaív alatt szúró, feszülő érzésem van, néha puffadás és étkezés után szelesség,időnként székrekedés.Aggaszt a magas májenzim mutató, a folytonos hőemelkedés és magas vérsüllyedés.Mostanában csak háziorvos látott, gasztroenterológushoz csak 1 hónap múlva van időpontom.

        Dr. Plósz János válasza a zsírmáj témában

        A májenzim-értékek emelkedése nem jelentős, nagyon nem kell aggódni miatta (akár zsírmáj is okozhatja), ez esetben a kalória- és zsírbevitel csökkentése, illetve a rendszeres, intenzív testmozgás segíthet az eltérések rendezésében.A fájdalomcsillapítók kerülése javasolt, a korábbi antibiotikum kezelés miatt tartósabb probiotikum kúra szűntetheti a hasi panaszokat.


        Kérdés: 2020. október 14., 11:55; Megválaszolva: 2020. október 16., 18:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: