Gyermek széklete

Tisztelt Doktor úr! A 4 éves kisfiamról szólna a kérdésem. A problémánk idén, az augusztus 20.-ai hosszú hétvégén kezdődött, amikor is egy rövid nyaralás alkalmával "sikeresen" összeszedett kisfiam egy Campylobacter-fertőzést. Szerencsére hamar észrevettük és orvoshoz fordultunk, kapott rá antibiotikumot, majd 3x-i negatív széklet eredménnyel újra mehetett kisfiam óvodába. (4 hét kimaradás után) Majd rögtön 1 hét után összeszedett egy ovis hasmenést, az amúgy is tönkrement bélflórára... Azóta elvileg jól van a gyermek. Túl vagyunk 2 doboz Enterolon és 2 doboz Protexin Restore-n, amik ugye bélflóra helyreállítók. Ami viszont engem zavar, hogy a kisfiam hasa a betegség óta puffadékonyabb, a széklete szilárd, viszont egy nyálkás váladékot látunk rajta, benne, valamint időnként a széllel, ugyanilyen nyálkás váladék távozik tőle. Panasza nincs a kisfiamnak, nem fáj a hasa... Azt szeretném megkérdezni - a fenti hosszú előkép után-, hogy ez a Campylobacternak tudható be még, hogy nem tud helyreállni a bélflóra vagy esetleg más probléma okozhatja nála ezt a dolgot? Már a tejtermékekre is gyanakodtam és laktózmentes tejet iszik a gyerek, de ez sem változtatott a problémán. Előre is köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza enterocolitis témában

A bélflóra ezek szerint még nem állt tökéletesen vissza, érdemes tovább folytatni a probiotikum (más típusú szerek) használatát.

Kérdés: 2015. november 11., 19:25; Megválaszolva: 2015. november 15., 21:20
Kérdések és válaszok: Egyéb
Mi lehet a hosszantartó bűzös...
Tisztelt Doktor Úr! 7 éves kisfiam 1 hónappal ezelőtt enterális betegségen esett át, amely a következőképpen zajlott: napokon át kifejezetten...
Laboreredmény
Labor eredmény véleményezése
Oltási dilemma
Pszihés viszketés