Széklet kérdés

Tisztelt Doktor Úr! Ez volt az előzmény kérdésem. 05 09 én két székletem volt az egyiken volt egy vilagos piros folyékony dolog lehet hogy véres, a másik rendben volt reggel. Délután hánytam egyszer, ami vér csikos volt, és lázam volt. Kedden és szerdán otthon maradtam pihenni kekszet ettem és piritost. Szerdán délután ettem néhány kanál paprikás krumplit, de ma csütörtök reggel megy a hasam ismét,a wc papir apro pöttyös, de ez nem vér lehet hanem a fűszer paprika? sárgás a székletem. Lázam nincs, most meddig diétázzak, nagyon meg vagyok ijedve. Szükséges lehet mindkét tükrözésre? A gyomrom és a hasam fáj, hétvégen elutaztunk, ott kaphattam el? Csaladban egy főnek fájt a hasa. Tejes ételek után gyakrabban megy a hasam vagy a nehéz ételtől, de általában rendben van. Székletvertesztet hasmenésnél most nem csináltam. 2021 oktoberben voltam gasztroenterologian, mert a bal bordám alatt van hogy fáj, ott gázosabb a vastagbél a hasi uh szerint, de rendben van és zsirosabb a máj. 2021 aug vérkép is jó volt,és székletvérteszt negatív volt 2021 tavaszán. Előzmény. Egy héttel ezelőtt véres volt a wc papír (05.01) egy székrekedést (04.28) követően néhány nappali utáni wc zést követően. A proktológián posterisan kúpot adtak. Minimális hiperaemia a hátsó comissurában a leleten (05 02) . Sok ülésnél még érzékeny. 05 08 án laza székletem volt, egy éttermi ebédet követően, a gyomrom is fáj, de nem érzem úgy, hogy túl sokat étkeztem volna. 05 09 én is laza széklet után a wc papíron világos piros folyékonyabb dolog volt, ami elkenhető (sajnos éppen menstruációm van, de már elmúlóban) . 05. 05 és 05.06 napon is paradicsom öntetes tésztát ettem. 2021 tavasszal a széklet vérteszt negatív volt. Szüleim testvéreinek és unokatestvérének idős korban volt rossz indulatú vastagbél daganat. 35 eves vagyok, nincs káros szenvedélyem. Van hogy székrekedésem van, van hogy laza, próbálom az étkezésem beállítani a diéta során, ami nehézkes. Nem naponta váltakozik ez. Tisztelettel

Dr. Plósz János válasza enterocolitis témában

Nincs szükséges tükrözésre (legalábbis sürgetően). Későbbiekben, tervezetten érdemes legalább a colonoscopiát elvégeztetni. Diétában csak a nagyon fűszeres, nagyon zsíros ételek kerülendők, amúgy a rendszeres, nyugodt, kis étkezések tartása javasolt. A feltételezhető gyomor-bélhurut miatt érdemes pár napig Tasectan kapszulát használni, majd legalább 1 hónapig probiotikumot.

Kérdés: 2022. május 12., 08:25; Megválaszolva: 2022. május 12., 13:54
Kérdések és válaszok: Haspuffadás
MIÉRT VAN HÁNYINGER, ROSSZ ÉTVÁGY
SZERETNÉM MEGKÉRDEZNI HASPUFFADÁS HÁNYINGER, ÉTVÁGYTALANSÁG ROSSZ KÖZÉRZET, HIDEGRÁZÁS MIRE UTALHAT? KÖSZÖNÖM
Hasi fájdalom konstans
Üdvözletem! Segitséget szeretnék kérni, Ön mit gondol. Harmadik napja lesz, hogy fáj a hasam, gyakorlatilag konstans. Hétfő este megmaradt gyors...
Bal bordánál fájdalom
Tisztelt Doktor Úr! 2022.05.26 án belélegeztem a torkomba egy nyárfa pihét, még délután is éreztem, nagyon erősen köhögtem, hogy elmúljon a...
Hasmenés, vírus fertőzés
Tisztelt Doktor Úr! Összefoglalom a történteket. A történet végére írom a jelenlegi helyzetet. Egy héttel ezelőtt véres volt a wc papír (05.01)...
Széklet kérdés
Tisztelt Doktor Úr! Ebben az előzményben javasolta a vastagbéltükrözést, de nem sürgetően. Hány évesen ajánlott először? A puffadás szokott...