Izomrángás, fájdalom, félelelm

Tisztelt Doktornő! Segítséget szeretnék kérni, a panaszaim miatt már teljesen depresziós vagyok. A betegségem kialakulása a következő: Szeptember 5.én jobb combom a térdhajaltnál hirtelen megfájdult, ami nem múlt el éjszaka sem. Másnap napközben teljesen megszűnt, de estére újra előjött, sőt a másik lábam combjába is elkezdődött a fájdalom. Aztán a jobb és bal alkarom is tompán fájni kezdett, két óra múlva pedig hidegrázásom volt, remegtem és belázasodtam (38, 9 c) . REggelre a láz megszűnt, de az izomfájdalmak megmaradtak. Az alkarom annyira begyulladt, hogy az ujjaimat szinte alig birtam behajlítani, fogni csak nehezen tudtam velük. Ekkor elmentem a háziorvoshoz, aki megvizsgált és egy algopyrin injekció után hazaküldött pihenni. 2 nap múlva visszamentem, hogy továbbra sem szűnt meg az izomfájdalom az alkaromban, ekkor beutalt a neurológushoz. Másnap elmentem az ideggyógyászhoz, aki megvizsgált, megnézte a reflexeimet és minden protokolt amit általánosságban lehet. Azután CK labor-t csináltatott, ami 290-es érték lett. Azt mondta ezzel nem kell foglalkozni, és az izomfájdalom is elmúlik, valószínű coxsackie vírus okozta. 3 nap múlva teljesen elmúltak a panaszaim, aztán 10 nap múlva egy szörnyű hasfájás és hasmenés tört rám, több órán keresztül szenvedtem, vert a víz és majdnem elájultam. Fél nap alatt elmúlt, de 2 napra rá, a jobb bicepszembe jött a furcsa kezdődő erőtlenség érzés. Aztán izomfájdalom, ami újra előjött a combjaimban is. Pont nyaralni voltam, de ahogy hazajöttem visszamentem a neurológushoz, ismét megvizsgált. Mondtam, hogy az eddigiekhez képest volt olyan, hogy rövid hajolgatás után a bal combomat sokkal gyengébbenk éreztem, azután izomfájdalmam lett, izomlázszerű érzés. Valamint újabb tünetek is lettek, apró izomrángások a bal és a jobb combomban, lábszáramban. Ezt a véleményt írta: Statusz: az izomzat teriméje megtartott, enyhén balra conv lumb, scoilosis, mozgások terjedelme megtartott, paresis nincs, a kis- és nagyizületek mozgásterjedelme megtartott, csípő szabad, a combizomzat terméje megtartott, Achilles, Patella refle xélénk, egyenlő, kóros reflex nincs, vgt. és törzsataxia nincs, tarkó szabad, hasbőr reflex élénk, egyenlő, cremaster reflex is. Különböző szervi betegségtől fél, szorong. (ALS és egyéb betegségektől) , orientált, kifejezett autoinspekcio Vél: Sem gyöki, sem spinalis tünet. sem izom v. rendszerbetegségre utaló tünet nincs, fóbiás állapota miatt ENG és EMG vizsgálat jön szóba. Szomatoform fájdalomzavar. Azt gondolom, hogy elbagatelizálja a tüneteimet. Abban igaza van, hogy retteg attól, hogy ALS-m van. Ön szerint a testrészeken vándorló izomfájdalom, illetve a testszerte de főleg a combomon és a vádlimon látható érezhető apró rángások lehetnek az ALS-től. Mozgatni a testrészeimet tudom, heti kétszer sportolok, futok és focizok is. Azt is szeretném megkérdezni, hogy ha mondjuk ALS-em van akkor ha egyszer tapasztalok izomerőcsökkenést az később javul vagy az onnantól kezdve állandó és csak romlik? Valamint az ALS-nél az izomlázszerű fájdalom az vándorolhat úgy mint az én esetemben, hogy két-3 nap csak a karjaimban, aztán 2-3 nap a vállaimban, aztán megint a combjaimban? Várom válaszát Köszönettel L

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza izomfájdalom témában

tisztet Érdeklődő!

Nem bagatelizálták el a tüneteit, hiszen előjegyezték ENG és EMg vizsgálatrokra. Sajnos ha nem hisz az neurológusának, a vizsgálatokat követően is szorongani fog, amit csak fokozz, ha ismeretlen orvosoktól látatlanban kap véleményt.

Az ASL-nél nincs fájdalom. Egyéb prognózist nem mondanék, hiszen nem vizsgáltam. Csak egy tanácsom van- higgyen az orvosának. A saját érekében. Vagy keressen egy másik neurológust, akiben hisz, és kérje a vizsgálatát- de fogadja is el a véleményét! Bizalmat és gyógyulást kívánok!

Kérdés: 2015. október 15., 18:16; Megválaszolva: 2015. október 16., 16:54
Kérdések és válaszok: Egyéb
Lábfájdalom
Egy ideje a jobb combom alsó részén (térd felett 10cm kb.) egyetlen pontban először ritkábban, viszont most már egész nap jelentkező szúró...
Diffúz izomfájdalmak
Tisztelt Doktornő! Az alábbi problémával fordulnék Önhöz: körülbelül egy hónapja - akkor úgy gondoltam - ínhüvelygyulladást kaptam, nagyon...
Vírus fertőzés utáni izomfájdalom
Tisztelt Weborvos! Tanácsot szeretnék kérni illetve felvilágosítást esetleges betegségemről. Kb. 1 hónapja elkaptam a bárányhimlőt, pedig már...
Viszket és fáj
szep napot.. szeretnem a segitseget kerni, hogy mi lehet a betegsegem..kb1honapja kijott rajtam1viszketo, fajo folt.nagyon csunyan latszottak a hajszal...