• Fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr/nő! 2 hónappal ezelőtt kezdődtek a panaszok. Balodalon fenekemből induló szúrófájdalom egészen a bokámig,valószínűleg a hírtelen kezdtem el sportolni, súlyokat emelgetni. Súlyom 114kg magasságom 182cm. Voltam rötgenen megallpította az orvos, hogy Isiasról van szó. Közben a baloldalamon a mellem magasságában felépett nyomásra fajdalom ami késöbb a mellem alatti bordában később a szegycsontomnál, majd újra a mellem alatti borda és szegycsont talalkozásánal nyomásra jelentkezett, nyugalmi állapotban is érezhető de elviselhető. Voltam mellkas átvilágításon, mell Uhn, vérvételen és Ekgn, minden rendben van. Aztán elmúlt a fájdalom kb 1hónapig. Most újra jelentkezett a bordafájdalom valamit a vállam a hónaljam is fáj néha nyilal a szegycsontom, bizsereg a mellem és érzekeny. Az lenne kérdésem, hogy a bizsergés lehet-e egy idegbecsípődés miatt, esteleg bordaközi idegzsábam alakulhatott ki? Magasvérnyomásom van 145/95 átlagosan. Köszönöm a válaszát.

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a izomfájdalom témában

        Kedves Kérdező ! A leírt panaszok minden bizonnyal a hirtelen, nem szakszerűen végzett fizikai terhelés következményei.A gerinc és mellkas környéki izomzat reagált erre érzékenyen, innen indulnak ki a kellemetlen bizsergések.A vérnyomását jó lenne beállítani, ellenkező esetben ennek lehetnek később következményei. Minden jót kívánok. Üdvözlettel. Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2019. június 14., 13:35; Megválaszolva: 2019. június 16., 07:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr/Nő ! Tavaj, 2018 Május 28.-án reggel előjött egy roham ,mentővel korházba szállítottak és ott újjabb roham jött rám. 4 napig kórházban ápoltak és azt állapították meg , hogy epilepsziás rohamom volt. Utána haza...
        Tisztelt Doktornő! Május elején egy pár napig tartó megerőltető fizikai munka után jöttek elő a tüneteim. Nem szoktam egyáltalán mozogni, ülőmunkát folytatok és akkor nagyon kihajtottam magam, de ezen kívül is eléggé stresszes életet...