• Combfájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő! Férjem (39 éves) hetek óta fájlalja a bal combját középtájon, az elülső és a külső részén. A fájdalom jellege elmondása szerint hasogató, égő, zsibbadó és olyan érzés, mintha mélyen a bőr alatt viszketne. Cataflam 50mg-t szed folyamatosan, de nem használ. A bőrőn nem látható színbeli elváltozás, nincs ödéma sem. Viszont a fájdalmas felület felett keményebbnek és kötegesebbnek érződik az izom. Az érzékelése ezen a területen nem oké, mert amikor kértem, hogy mutassa meg hol zsibbad és fáj, nem vette észre, hogy nem tapogatom a combját, hanem megvakartam. Nem sportol, ülő munkát végez, dohányzik, nem iszik. 193cm magas és 106kg. Legtöbbszőr ülés közben jelentkezik a probléma, de alapvetően folyamatosan jelen van, változó intenzitással. Még annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy hasonló égő, hasogató, hosszan fenálló fájdalom előfordult már a bal karjában is, mely először csak a könyöknél okozott fájdalmat, majd napról napra feljebb ment a váll irányába, majd több hét alatt megszűnt, de nem tartott ilyen sokáig. Laborban akkor magas volt a CK-ja, most nem készült vérkép. Ezen kívül sokat fájlalja a derekát is, de azt évek óta. Ön szerint mi lehet a gond? Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a Izomfájdalom témában

        Kedves Kérdező! A fájdalom leírása alapján ideggyöki fájdalom,vagy perifériás ideg kompresszió következménye.Előző oka lehet porckorongsérv,ágyéki gerinc probléma, az utóbbi esetben egy combizom érző ideg kompressziója, melyet az ülő helyzet, az izomzat merevsége okoz. Helyi kezeléssel,gyógykenőcs bedörzsölés, masszírozás, az izom kilazítása jó hatású lenne.Fontos ,hogy napközben 5-5 percre mozgassa meg magát,munka után jöhet az egészséges testmozgás.A rendszeres Cataflam szedést károsnak tartom, főleg, ha nem is használ. Minden jót kívánok.Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2020. június 06., 18:45; Megválaszolva: 2020. június 07., 07:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben: