Diéta magas éhgyomri vércukor esetén terhességben?

Tisztelt Doktornő! 25 hetes Crohn beteg kismama vagyok, emellett a terhesség elején megemelkedett a TSH-m, ami miatt gyógyszert szedek. Terheléses vércukorvizsgálatom eredménye szerint az éhgyomri vércukor értékem 6, 3 mmol/l lett, a 75 g cukor elfogyasztása után két órával pedig 6, 2 mmol/l. Az első vizeletben nem, azonban a másodikban cukor is volt. Ezt a leleten három függőleges vonallal jelölték. Mit jelent ez? A magas éhgyomri vércukorszint miatt szükség van diétára? Amennyiben igen, kérem írja le, hogy milyenre (150 g, 160 g, 180 g szénhidrát naponta)? Mennyire hangolható ez össze a Crohn betegség miatt tartott diétával?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza terhességi cukorbetegség témában

Kedves Kérdező!

A vizeletben a nagyobb cukorterhelés következtében jelent meg a cukor, a vizsgálatot normál körülmények között megismételtetném. A mért vércukorértékek a határon vannak, az Ön esetében nem beszélhetünk cukorbetegségről. Drasztikus diétára jelenleg nincsen szükség, javasolnám, hogy édességet, cukros ételeket lehetőleg a legkisebb mennyiségben fogyasszon. A terhesség további szakaszaiban is történjen éhgyomri és étkezést követően 2 órával vércukor meghatározás.

Kérdés: 2015. február 05., 13:25; Megválaszolva: 2015. február 06., 16:56
Kérdések és válaszok: Egyéb
Kaphatok covid vakcinát? és melyik...
Folyamatos Szédülés
Várható-e javulás...
Pfizer covid vakcina
Folyamatos Szédülés