Terhesség, keton a vizeletben

Tisztelt Webbeteg! 18 hetes kismama vagyok. Ir diagnózissal, 42-es BMI-vel. Évek óta 160gr ch diétát tartok, több-kevesebb sikerrel.A terhességem óta igyekszem minnél pontosabban betartani.Korábban 2x 1000 mg Meckformint szedtem amit a 12. héten abba kellet hagyjak.Mivel már 4kg-t híztam a terhesség kezdetétől, 1450-1550 kalória körül fogyasztok, 1.5-2 l vizet iszom. Pár napja kiváncsiságból csináltam egy vizelet tesztet, ami kimutatta, hogy keton van a vizeletemben.3 hete voltam védőnőnél, ott még negatív volt a vizeletem.A vércukraimat napi 2-3x mérem (éhgyomriak 3.6-4.4, étkezés utáni 4.6-6.1) heti 1x profil szerűen. Megemeltem a ch-t 180-ra (ezzel a kalóriám is emelkedett 1600-1800-ra) és bevezettem utóvacsorát, de sajnos a keton továbbra is jelen van, nem csak reggel hanem napközben is. Nem merem tovább emelni a szénhidrátot, mert félek elkezdek tovább, hízni és feljebb megy a cukrom, ami szintén probléma lehet a továbbiakban. Vércukor terhelésem még nem volt, december közepén esedékes. Panaszom csak annyi, hogy néha szárad a szám és enyhe hányingerem van. Mitől lehet az, hogy teljesen normális vércukor értékek mellett fellép jelentős keton ürítés? Mit tegyek a továbbiakban? Segítségét előre is köszönöm: Mónika

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tänczer Tímea válasza terhességi cukorbetegség témában

Kedves Mónika!

Diétázzon, mérje az evés után 1 órás vércukor értékeket, amennyiben 7 felett vannak, inzulin adása lesz szükséges. Ügyeljen a megfelelő fehérje bevitelre, utóvacsorázzon 20g CH -ot , plusz fehérjével. Amennyiben 7 feletti vércukor értékeket mér evés után 1 órával rendszeresen az OGTT t már nem végezném el, GDM nek kezelném.

keresse fel mielőbb diabetológusát.

Üdv:

Tänczer Tímea

Kérdés: 2020. november 13., 05:44; Megválaszolva: 2020. november 16., 21:00
Kérdések és válaszok: Cukorbetegség (diabétesz)
Xultophy hasznalata
Vércukorszint
HOMA vizsgálat kiértékelése
32.hetes kismama cukorterhelés
Cukorterhelés eredmény