32.hetes kismama cukorterhelés

Üdvözlöm! 32.hetes kismama vagyok most voltam a második cukorterhelesen ahol 8.1 lett a cukrom. A 24 hetes cukor terhelesen pedig 7.0. Gluténallergiám, rozs allergiám van. 24 hetes terhelés után annyit mondott a deabetológian az orvos, hogy kevés szénhidrát és cukor fogyasztás. Meg nem jártam nála az új eredménnyel. Próbáltam betartani amit mondott de nem sok sikerrel. Diéta mellett, testmozgással vissza állítható a normál cukor színt? A cikkben írt tápláléktáblazatott követhetem? Annyi különbséggel, hogy nem tudok fogyasztani rozsban gazdag ételeket. 8.1-es eredmény mennyire veszélyes rám és a babára nézve?

Legfrissebb cikkek a témában

Irinyi-Barta Tünde válasza terhességi cukorbetegség témában

Kedves Kismama!

Nagyon ajánlott a diéta szigorú betartása az Ön és a babája egészségének érdekében! A cukor hozzáadását, édességek fogyasztását kerülje, inkább több lassú felszívódású szénhidrát (például reggeli müzli, joghurt, főétkezések esetén zöldségköret tészta vagy burgonya helyett, cukrozott üdítőitalok és gyümölcslevek sem ajánlottak). A rendszeres, megerőltető testmozgás a terhesség vége felé közeledve már nem ajánlott, de kímélő tornázás és egy hosszabb séta legyen a mindennapok része (kivéve, ha más ok miatt ellenjavallt). A kismamáknál a magas vércukorszint magas vérnyomást okozhat. A babára nézve nagyon fontos, hogy rendben legyen a vércukorszint. Terhességi cukorbetegség esetén magasabb testsúllyal születhetnek a babák, olykor felléphetnek különböző tünetek, például remegés, nyugtalanság, rosszullét, légzési elégtelenség, szívmegnagyobbodás, nagyobb belső szervek, legsúlyosabb esetben agyi károsodás is, emellett nagyobb valószínűséggel válnak cukorbeteg felnőttekké. Az Ön értéke (8,1 mmol/l) már terhességi cukorbetegség (gesztációs diabétesz), amelyhez szükséges kezelést a diabetológusa ismertetni fogja Önnel!

Minden jót kívánok: Irinyi-Barta Tünde

 Irinyi-Barta Tünde
Irinyi-Barta Tünde okleveles táplálkozástudományi szakember
Kérdés: 2021. január 25., 20:12; Megválaszolva: 2021. február 04., 22:40
Kérdések és válaszok: Cukorbetegség (diabétesz)
Magas cukor
Tisztelt Doktornő! 5 évvel ezelőtt kezdődött a pszichés problémám, több pszichés betegséget állapítottak meg nálam. Nyugtatót...
Vércukorérték
Emelkedett glükóz és orrspray
Inzulinrezisztencia
GDM - utógondozás