Terhességi cukorbetegség

Kedves Doktornő! 20 hetes kismama vagyok, 4.babámat várom. Otthon méregettem a cukrom, s mivel mértem rossz értékeket.. (7.8-8 evés után 1 órával) így elmentem korai terhelésre 16 hetesen. Ennek az eredménye: Megnevezés / Test Érték / Result M.e. / Unit Megjegyzés / Comment Eltérés / Difference Referencia értékek / Reference Range Glukóz 5,4 mmol/l Glukóz 60 perc 6,1 mmol/l Glukóz 120 perc 6,7 mmol/l Inzulin 8,6 uIU/ml 1,9 23,0 Inzulin 60 perc 27,46 uIU/ml --- --- Inzulin 120 perc 30,4 uIU/ml --- --- Kémia megjegyzés 0 Budapest, 2020. október 12. Erre az endokrinologusom azt mondta teljesen jó. Továbbra is mértem itthon s mivel nem jókat mértem beszéltem vele újra. Azt mondta egy enyhe diétát tartsak és 24.héten (dec elején) újra terhelés. Próbálom itthon mérnina ch amit elfogyaaztok de ez a főtt ételeknél nem annyira sikerül. Eddig az ebédnél voltak gondok csak.. Sokszor mérek 7 felettit.. De most 2 napja már reggel is ehhomi 4.5 éves után 1 óra pedig 7,3. Most ebédnél is ebéd előtti 4.3.Evés után 7.7 Ezek nagyon nagy ingadozások már? Lehet baja a babámnak? Mos kb 170 gr ch eszem naponta. De nagyon kétségbe vagyok esve h magamtól mennyire vihetem lejjebb? Próbálom az ebédeket is jobban kimérni. A dec. eleji terhelésig ha ilyen változó a cukrom ez nagy baj? Menjek vmerre? De hamarabb terhelni se lehet ha jól gondolom.. Mert alig 5 hete volt az előző terhelés. Már olyan ételeket eszek ami ch csökkentettek,bulgurral,basmati rizzsel,főzeléket, zöldséget.. Féltem a babámat! A vacsorával eddig nincs gond.. Köszönettel! Hajni

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tänczer Tímea válasza terhességi cukorbetegség témában

Kedves Hajni!

Nincs szükség ismételt terhelésre, GDM-ként kezeljük.

Fontos a megfelelően elosztott CH mennyiségek fogyasztása, ha az evést követő 1 órás vércukor értékek továbbra is 7 felettiek, akkor inzulin hozzáadása lesz szükséges.

Jelentkezzen diabetológiai rendelésen, vércukormérő tesztcsík felírása, a további kezelés megbeszélése céljából.

Üdvözlettel:

Tänczer Tímea

Kérdés: 2020. november 10., 14:28; Megválaszolva: 2020. november 13., 19:29
Kérdések és válaszok: Cukorbetegség (diabétesz)
Xultophy hasznalata
Vércukorszint
HOMA vizsgálat kiértékelése
32.hetes kismama cukorterhelés
Cukorterhelés eredmény