Injekciós fogamzásgátlás fiatalon

Kedves Doktor Úr! Olyan problémával fordulok Önhöz, ami már régóta foglalkoztat. 21 éves vagyok és sajnos folyamatosan küzdök a testsúlyommal, ezért is vagyok bizonytalan ezzel a témával kapcsolatban (még akkor is ha rendszeresen sportolok és odafigyelek az étkezésre is) . A védekezési módszerek közül ezért nehezebb is választanom. Az óvszer alkalmazása nem bevált módszer nálunk, ezért is gondolkoztam el a fogamzásgátló-tablettán illetve a gesztagénes fogamzásgátló injekción. Utóbbiról érdeklődnék leginkább. Mennyire ajánlott ez az injekció egy fiatal korú még szülés előtt álló nőnek? Illetve ha a későbbiekben gyermeket szeretnék vállalni, mennyiben akadályoz meg? Természetesen utána olvastam nagyon sok internetes oldalon, voltak közte használható információk is. Az olvasottak alapján ez a módszer áll hozzám a legközelebb, hiszen nincs mellfeszülés, hízás és a libidó sem változik. Ez mennyire hihető információ? És a havi vérzés is betud állni rendszeresen ahogy normál esetben történik vagy kimarad? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Pétervári László válasza Egyéb témában

A fogamzásgátló injekció hosszú távú használata esetén általánosnak számít a menstruáció elmaradása. A gyártók szerint ez a mellékhatás nem jelent problémát, és általában 12 hónap után jelentkezik a vérzés.

A fogamzásgátló oltás használatát - tapasztalatai szerint sok probléma merül fel ezzel a módszerrel kapcsolatban. A leggyakoribb mellékhatás a szabálytalan menstruáció. Sokaknál pecsételő vérzés alakul ki, de az sem ritka, hogy állandó vérzés lép fel.

Ez a fő ok ami miatt használata nem terjedt el.

Kérdés: 2015. február 04., 12:41; Megválaszolva: 2015. február 05., 23:01
Kérdések és válaszok: Egyéb
Folyamatos Szédülés
Pfizer covid vakcina
Folyamatos Szédülés
Szédülés és magatehetetlenseg
Orvosi vizsgálat