Nyelési nehézség

Tisztelt Doktor nő! Egy hete kezdődött, hogy egyik este Kalifa diákcsemegét ettem, és hirtelen pár másodpercig nem kaptam levegőt és nem bírtam nyelni, illetve szívdobogás érzésem volt. Megijedtem és rohantam a telefonhoz, hogy hívjam a mentőket, mert azt hittem hogy meghalok, de szerencsére pár másodperc után jobban lettem. Azt hittem hogy esetleg ételallergia, mivel 2 éves korom óta asztmás vagyok. Pár nap után karácsonykor ittam egy kis pezsgőt és megint rám tört ugyan ez az érzés, pár másodperci tartott, utána jobban lettem. Pár nap után ittam egy pohár sört és megint rám tört az érzés pár másodpercig tartott, 1-2 perc után megint, ez kb 4-5X ismétlődött meg. Itt kezdtem megijedni hogy mi lehet a gond. Arra jöttem rá hogy már csak akkor jelentkezik ha alkoholt fogyasztok. Ritkán szoktam inni csak így év végén ünnepekkor. Annyit vettem észre magamon hogy éjszaka gyakran volt hogy arra riadtam fel este hogy nem kapok levegőt. Lehet esetleg hogy pánik betegség lehet? Pár hete az első tünetek megjelenése előtt, majdnem megfulladtam, mert kivit ettem és még nem rágtam meg és valami oknál fogva lecsúszott a torkomon és megakadt, nagy nehezen lement de utána nagyon fájt a torkom pár napig. Lehet hogy ettől lehet ez? Annyit hozzátennék hogy október végén altatásos kolonoszkópián voltam, és mikor a beavatkozás végén a kortermembe felébredtem akkor éreztem azt elsőnek hogy nem tudok nyelni csak nehezen. Ekkor azt mondták hogy az altatástól van ahogy ki megy belőlem teljesen akkor elmúlik a tünet, így is lett. Milyen orvoshoz forduljak a betegségemmel?

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Kovács Piroska válasza pszichoszomatikus betegségek témában

Kedves Fiatalember,

Korábban már megválaszoltam levelét, kérem keresse elő válaszom.

Üdvözlettel: Kovács Piroska pszichológus

www.pszichoszerviz.hu

Kérdés: 2014. december 31., 20:42; Megválaszolva: 2015. január 19., 17:58
Kérdések és válaszok: Egyéb
Folyamatos Szédülés
Pfizer covid vakcina
Folyamatos Szédülés
Szédülés és magatehetetlenseg
Orvosi vizsgálat